Arla sætter fokus på madkultur i midtjyske 6.-klasser

Gentænk skolemad og rammerne for måltidet. Sådan lyder budskabet bag undervisningsmaterialet Madmovers og de tilhørende lærerkurser, som Arla tilbyder gratis til lærere og 6.-klasser i Region Midtjylland.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsmaterialet Madmovers får eleverne til at undersøge klassens skolemad og måltidskultur og sammen finde løsninger på klassens udfordringer. Eleverne bliver blandt andet sat til at overveje: Hvordan spiser vi sammen? Hvorfor spiser vi sammen? Hvilken betydning har måltidet? Hvad spiser vi? Hvilken betydning har indholdet af madpakken? Hvilke ændringer drømmer vi om?

Madmovers er bygget op om 10-12 undervisningslektioner og er et tværfagligt klasseprojekt. Materialet tager sit afsæt i målene for henholdsvis 'innovation og entreprenørskab' samt 'sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab'.

"Madmovers skal få eleverne til at reflektere over egen og klassens skolemad og rammer for måltidet, og få eleverne til at involvere sig, skabe konkrete løsninger, debattere og gentænke deres skolemadskultur", står der på projektets hjemmeside.

Udover undervisningsmaterialet kan lærerne også få et gratis én-dagskursus på et center for undervisningsmidler.

Madmovers tilbydes alle skoler i Region Midtjylland. Ansøgningsfristen er 26. maj, men der er kun 200 pladser, som tildeles efter "først-til-mølle- princippet".

Undervisningsmaterialet er udviklet af Arla Foods i samarbejde med Arla Fonden og en række lærere og fagfolk med viden inden for læring, formidling og ernæring. Projektet er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017, hvor Aarhus i år har fået titlen. 

Powered by Labrador CMS