Seksualundervisning
0   4

Arla sætter fokus på madkultur i midtjyske 6.-klasser

Gentænk skolemad og rammerne for måltidet. Sådan lyder budskabet bag undervisningsmaterialet Madmovers og de tilhørende lærerkurser, som Arla tilbyder gratis til lærere og 6.-klasser i Region Midtjylland.

Undervisningsmaterialet Madmovers får eleverne til at undersøge klassens skolemad og måltidskultur og sammen finde løsninger på klassens udfordringer. Eleverne bliver blandt andet sat til at overveje: Hvordan spiser vi sammen? Hvorfor spiser vi sammen? Hvilken betydning har måltidet? Hvad spiser vi? Hvilken betydning har indholdet af madpakken? Hvilke ændringer drømmer vi om?

Madmovers er bygget op om 10-12 undervisningslektioner og er et tværfagligt klasseprojekt. Materialet tager sit afsæt i målene for henholdsvis 'innovation og entreprenørskab' samt 'sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab'.

Artiklen fortsætter under banneret

"Madmovers skal få eleverne til at reflektere over egen og klassens skolemad og rammer for måltidet, og få eleverne til at involvere sig, skabe konkrete løsninger, debattere og gentænke deres skolemadskultur", står der på projektets hjemmeside.

Udover undervisningsmaterialet kan lærerne også få et gratis én-dagskursus på et center for undervisningsmidler.

Madmovers tilbydes alle skoler i Region Midtjylland. Ansøgningsfristen er 26. maj, men der er kun 200 pladser, som tildeles efter "først-til-mølle- princippet".

Undervisningsmaterialet er udviklet af Arla Foods i samarbejde med Arla Fonden og en række lærere og fagfolk med viden inden for læring, formidling og ernæring. Projektet er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017, hvor Aarhus i år har fået titlen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.224 andre er allerede tilmeldt