Styrelsen for It og Læring var så tilfredse med den store tilstrømning til foredrag og debatter ved dette års virtuelle festival, at man vil gå videre ad den vej, mens CFU'erne vil lave messer, hvor lærerne kan mødes og netværke.
Styrelsen for It og Læring var så tilfredse med den store tilstrømning til foredrag og debatter ved dette års virtuelle festival, at man vil gå videre ad den vej, mens CFU'erne vil lave messer, hvor lærerne kan mødes og netværke.

Læringsfestival: Stil og CFU går hver til sit

Siden 2014 har Styrelsen for It og Læring og de danske Centre for Undervisningsmidler årligt holdt Danmarks Læringsfestival i fællesskab. Men nu går de igen hver til sit - CFU'erne holder skolemesser i København og Aarhus under navnet Laerfest, mens Stil går virtuelt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Coronapandemien vendte op og ned på mange arrangementer, og i foråret 2021 gik Skolemessen og Danmarks Læringsfestival sammen om en storstilet onlinekonference. Som gæst kunne man 'gå' omkring i en simuleret udgave af Bella Centret og bevæge sig fra mellem stande, oplæg og debatter. Det betød, at der kunne  flere gæster fik glæde af fx paneldebat med undervisningsministeren, foredrag af den verdenskendte læringsteoretiker Etienne Wenger og de mindre oplæg med forfatterne til forskellige læremidler. Den succes har fået Styrelsen for It og Læring under Undervisningsministeriet til at meddele CFU, at de  vil gå videre ad den vej.

"Målet er fortsat at afholde en solid virtuel konference, der når bredt ud med relevante emner inden for it og læring", oplyser styrelsen til folkeskolen.dk

CFU er de regionale Centre for Undervisningsmidler, der er forankret på professionshøjskolerne, og som har stået bag både Skolemessen i Aarhus og tidligere også i Roskilde sammen med læremiddelforlagene. De satser på, at lærerne igen skal mødes fysisk, røre ved alt det nye grej, bladre i bøgerne, afprøve apps og portaler og først og fremmest netværke. Der bliver messe i København den 16.-17. marts 2022 og i Aarhus den 
27.-28. april, lover CFU-folkene.

De to messer har også fået nyt navn, opkaldt efter Læringsfestivalens twitter- og instagram-hashtag, Laerfest. 

Læs mere

Powered by Labrador CMS