Hvis Aarhus Kommune har overholdt ministeriets deadline, sendte kommunen senest i fredags Søndervangskolens millionpræmie retur til Børne- og Undervisningsministeriet.
Hvis Aarhus Kommune har overholdt ministeriets deadline, sendte kommunen senest i fredags Søndervangskolens millionpræmie retur til Børne- og Undervisningsministeriet.

Ministeriet kræver Søndervangskolens millionpræmie returneret

Undervisningsministeriet tager imod Aarhus Kommunes tilbud om at tilbagebetale Søndervangskolens karakterpræmie på 1,3 millioner kr. Derudover oplyser ministeriet, at man afventer den uvildige undersøgelse, inden man går videre i sagen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opdateret kl. 17.48 med oplysning om, at ministeriet endnu ikke har modtaget pengene og med kommentar fra direktør i Børn og Unge i Aarhus Kommune Martin Østergaard Christensen

Undervisningsministeriet vil have på 1,3 millioner kroner tilbage, som Søndervangskolen vandt for sine karakterer ved prøverne i 2018, hvor de var med i Lars Løkke Rasmussens skolepulje.

Det fremgår af en ny henvendelse fra Styrelsen for Kvalitet og Undervisning (Stuk) til Aarhus Kommune, som Folkeskolen har fået aktindsigt i.

Det er tredje gang, at styrelsen under Børne- og Undervisningsministeriet henvender sig til Aarhus Kommune i sagen om Søndervangskolen. Og det er en direkte opfølgning på det seneste svar fra kommunen, der ikke bød på mange nye detaljer om kommunens håndtering af sagen gennem årene.

Af ministeriets svar fremgår, at den uvildige undersøgelse forventes afsluttet i løbet af uge 49.

Styrelsen har desuden indkaldt repræsentanter for forvaltningen til et Skype-møde i næste uge om en styrkelse af kommunens tilsyn med Søndervangskolen og kommunens øvrige folkeskoler.

Flere kommunale indrømmelser undervejs

Aarhus Kommune har tidligere i sine svar til styrelsen erkendt, at man ikke førte skærpet tilsyn med Søndervangskolens prøver i 2018, selvom det var planlagt, efter Århus Lærerforening havde informeret forvaltningen om, at flere af skolens lærere beskyldte skolen for at have snydt ved læse- og retskrivningsprøven i både 2016 og 2017.

Det er også tidligere kommet frem, at Søndervangskolen hele tre gange siden 2018 har været i ministeriets søgelys, og hver gang har Aarhus Kommune lavet en redegørelse uden at nævne anklagerne om snyd ved skolens prøver.

Tilføjet kl. 17.48

Ministeriet har ikke modtaget pengene endnu

Styrelsen for Kvalitet og Undervisning (Stuk) oplyser overfor redaktionen, at man endnu ikke har modtaget tilbagebetalingen.

"Aarhus Kommune har ikke dags dato tilbagebetalt puljemidlerne, men Aarhus Kommune har overfor STUK bekræftet, at de tilbagebetales hurtigst muligt", lyder det fra styrelsen.

Overfor redaktionen forsikrer direktør i Børn og Unge i Aarhus Kommune Martin Østergaard Christensen, at kommunen har i sinde at sende pengene retur.

"Vi betaler naturligvis pengene tilbage. Det har hele tiden været vores hensigt at betale penge tilbage, hvis kommunen ikke har opfyldt betingelserne for tildelingen af puljemidlerne. Det har STUK nu konkluderet, så vi er i proces, og pengene er på vej til STUK", siger han i et skriftlig svar.

Powered by Labrador CMS