Aarhus Kommunes håndtering af anklagerne om snyd og kommunens tilsyn med Søndervangskolen skal også under lup i en kommende uvildig undersøgelse, som et eksternt konsulentfirma skal stå for.

Aarhus Kommune: Ekslærere må deltage i uvildig undersøgelse, som også skal kigge på forvaltningen

Et konsulentfirma skal undersøge mulig snyd på Søndervangskolen siden 2016, arbejdsmiljøet på skolen, og om Aarhus Kommunes tilsyn har været tilstrækkelige. Sådan lyder det nu fra Aarhus Kommune.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I de kommende uger skal et konsulentfirma undersøge en lang række nuværende og tidligere forhold på den kendte Aarhusskole Søndervangskolen, og konsulentfirmaet skal også kigge kommunens tilsyn efter i sømmene.

Sådan lyder det nu i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune dagen efter, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) under Børne- og Undervisningsministeriet i klare vendinger i går bad Aarhus Kommune udvide den kommende uvildige undersøgelse af Søndervangskolen til også at omfatte "kommunens samlede håndtering af sagen".

Aarhus Kommune skriver fredag middag, at den uvildige undersøgelse skal inkludere "en evaluering af Aarhus Kommunes tilsyn i perioden":

"Hvad har tilsynet omfattet, hvordan er det udført, og har det været tilstrækkeligt", lyder det i pressemeddelelsen.

Ministeriet: Aarhus Kommunes håndtering bør også kigges efter i sømmene 

Skal undersøge alle år siden 2016

Det fremgår, at undersøgelsens omfang er besluttet i samarbejde med Århus Lærerforening, BUPL Århus og Aarhus Skolelederforening.

Konkret lyder det, at konsulentfirmaet udover at skulle foretage en evaluering af kommunens tilsyn også skal lave en "bred og aktuel afdækning af arbejdsmiljøet og kulturen på Søndervangskolen".

Derudover konsulentfirmaet skal lave en "afdækning af de forhold i perioden 2016-21, som kommer frem i redegørelserne samt evt. øvrige opmærksomhedspunkter".

Aarhus-politikere iværksætter uvildig undersøgelse af Søndervangskolen

Konsulentfirmaet skal desuden undersøge, om "forholdene er historiske eller fortsat er gældende praksis".

Tidligere lærere må også deltage

Alle nuværende medarbejdere vil ifølge pressemeddelelsen få mulighed for at "blive set, hørt og prioriteret i undersøgelsen gennem spørgeskema eller interview".

Tidligere ansatte på skolen skal desuden have mulighed for at kontakte konsulentfirmaet, fremgår det.

Fortalte ikke tilsynsfolk om mistanken om eksamenssnyd

Ledelsen og skolebestyrelsen vil også blive inddraget i undersøgelsen. Ligesom de faglige organisationer også vil have mulighed for at byde ind med deres viden.

"Parterne ønsker, at sagerne belyses grundigt og ordentligt i en analyse, der kommer hele vejen rundt", skriver kommunen ydermere.  

Tæt på at have fundet et firma til opgaven

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilket firma der skal stå for undersøgelsen, eller hvornår undersøgelsen sættes i gang.

Det fremgår dog, at der allerede er modtaget tilbud fra konsulentfirmaer, og at Børn og Unge-forvaltnigen sammen med Århus Lærerforening, BUPL Århus og Aarhus Skolelederforening har gennemgået hver enkelt tilbud.

Kommunen skriver, at man forventer at indgå en kontrakt med et firma i løbet af uge 43.

Så tynd er forvaltningens redegørelse: Mangler svar på en række forhold