Søndervangskolen
2   16

Aarhus-politikere iværksætter uvildig undersøgelse af Søndervangskolen

Her til aften har Børn og Ungeudvalget i Aarhus Kommune besluttet, at der skal iværksættes en uvildig undersøgelse af anklagerne mod den kendte Aarhus-skole.

Tidligere og nuværende lærere har anklaget Søndervangskolen i Viby syd for Aarhus for at have snydt med flere af afgangsprøverne, og der er også markante anklager om et meget usundt psykisk arbejdsmiljø.

Børn og Unge-forvaltningen i Aarhus har både mandag og her til eftermiddag offentliggjort redegørelser af sin egen håndtering af anklagerne om snyd.

Men det er ikke nok, mener politikerne i udvalget, som her til aften efter et udvalgsmøde har meldt ud, at der skal iværksættes en hurtig og uvildig undersøgelse.

"Det er vigtigt for mig, at en uvildig undersøgelse giver medarbejdere mulighed for at blive hørt og set. Samtidig skal vi have belyst, hvad der er historie, og hvad der fortsat er relevante problemer. Derfor er der behov for, at uvildige øjne ser på forholdene for, på og omkring Søndervangsskolen. Min indstilling er, at det skal ske så hurtigt som muligt, ikke mindst af hensyn til elever, forældre og medarbejdere", siger direktør for Børn og Unge i Aarhus Martin Østergaard Christensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Rådmand: Behov for at lytte til medarbejderne

Af pressemeddelelsen fremgår det, at undersøgelsen blandt andet skal afdække de nærmere arbejdsmiljøforhold på skolen, om kritisable forhold er bragt til ophør, og kvalificere de tiltag, der skal støtte skolen fremover.

Rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF) siger, at han er glad for beslutningen om at nedsætte en uvildig undersøgelsen.

"Der er behov for at lytte, for klarhed og for at medarbejdere, ledere, børn, forældre og andre omkring skolen har tillid til de skridt, som skal bringe skolen videre. Det kan en uvildig undersøgelse medvirke til. Jeg er derfor glad for, at Børn og Unge-udvalget er enige i behovet for undersøgelsen, så vi også kan imødekomme de spørgsmål, som udvalget har rejst".

Det fremgår også, at der i de kommende uger vil være særlig opmærksomhed på Søndervangsskolen i forhold til ledelsesmæssig opbakning, ligesom skolen kan trække på Børn og Unges forvaltning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ