Ny Cepos-rangliste over skoler med en enkelt folkeskole i top

Tænketanken Cepos har endnu engang ranglistet landets skoler efter såkaldt 'undervisningseffekt'. De senere år har Cepos brugt Undervisningsministeriets socioøkonomiske reference, som fastlægger hvor langt en 9.-klasses karaktersnit ligger fra det forventede ud fra elevernes baggrund. Fire privatskoler og én folkeskole, Vestbjerg i Aalborg, deler førstepladsen i år.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Professor i pædagogisk statistik Peter Allerup har tidligere sagt til folkeskolen.dk, at det ikke er muligt at konkludere sådan på tallene:  

"Det forventede karaktergennemsnit kan ikke bruges til noget, for der er slet ikke taget højde for nok, når man regner det ud. Det gør for eksempel en forskel, om man har søskende, om familien har bil og sommerhus og mange flere baggrundsvariable, når man skal se på, hvilke forudsætninger de har for at klare sig godt i skolen med den socioøkonomiske baggrund, de har", forklarer professoren i denne artikel:

Læs mere

Ranglisten på Cepos.dk

Powered by Labrador CMS