Nordsjællandske skoler scorer højest til engelsk-eksamen

De nordsjællandske unge ser ud til at have et rigtigt godt tag på de engelske gloser. Det viser en gennemgang af karakterne ved engelskprøverne de seneste syv år, som folkeskolen.dk/engelsk har foretaget.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

9 af de 10 skoler, der kan skilte med det højeste karaktergennemsnit i den syvårige periode fra 2012 til 2018 er placeret nord for København.

Det viser en beregning, som folkeskolen.dk/engelsk har foretaget på baggrund af tidligere årganges præstationer inde i eksamenslokalerne ved den mundtlige prøve i engelsk.

Mere end 25 procent fik 12 i engelsk  i sommer

Men trods listen over de 10 skoler med det højeste gennemsnit domineres af skoler nord for København, er skolen med det højeste snit placeret ved Aalborg. Vestbjerg Skole lidt nord for Aalborg står nemlig for det højeste karaktergennemsnit i perioden med et snit over de syv år på imponerende 10,2.

 

Find din egen skoles placering ved at indtaste skolens navn i nedenstående søgefelt

 

Gentofte-skoler scorer højest

Ligesom top-10'en over skoler med det højeste karaktergennemsnit, er listen over kommuner med de flotteste engelskkarakterer massivt domineret af kommuner nord for København. 8 af de 10 øverste kommuner på listen er alle placeret nord for København. Og dertil kommer så Fanø og Roskilde Kommuner .

Mens skolerne i Gentofte Kommune tilsammen scorer det højeste gennemsnit over den syvårige periode med et snit på 9,02 - i øvrigt skarpt forfulgt af Hørsholm med 9,01 - må skolerne i Lolland Kommune tage til takke med det laveste snit på 6,4 for perioden.

 

Find din egen kommunes placering ved at indtaste kommunens navn i nedenstående søgefelt