Praktiklærer
0   16

Nu får praktiklærere et digitalt mødested på folkeskolen.dk

Kravene til praktiklærerne er skærpet betydeligt, men efteruddannelsen og kompetenceløft af selv samme lærere er på retur. Det er en af mange problematikker, nyt fagligt netværk for praktiklærere på folkeskolen.dk skal være med til at sætte fokus på.

Er der sammenhæng mellem stigende krav og svindende efteruddannelse til praktiklærerne?

Er der tilpas kommunikation mellem læreruddannelserne, der har hver deres praktikordning, og folkeskolerne, som har hver deres uddannelsesplan?

Hvordan opretholder man en identitet som praktiklærer, når det bliver mere og mere uforudsigeligt, hvornår og hvor mange praktikanter, man får?

Hvordan sikrer man, at de praktikgrupper, de studerende selv har sammensat på tværs af linjefag, bliver velfungerende i praktikperioden?

Artiklen fortsætter under banneret

Det er blot nogle af de problemstillinger, som formand for Praktiklærerforeningen Lillian Andersen håber, at et nyt fagligt netværk for praktiklærere på folkeskolen.dk vil sætte fokus på.

PRAKTIKLÆRERFORENINGEN

Praktiklærerforeningen er en faglig og pædagogisk forening for lærere, der varetager faget praktik i læreruddannelsen.

Praktiklærerforeningen er en faglig forening (gruppe 1) under Danmarks Lærerforening.

Praktiklærerforeningen er, gennem Danmarks Lærerforening, praktiklærernes talerør i fagpolitiske og pædagogiske sammenhænge.

Praktiklærerforeningens formål er at styrke undervisningen i faget praktik i henhold til læreruddannelsesloven og virke for forbedring af medlemmernes arbejdsvilkår.

"Vi håber gennem det faglige netværk for praktiklærerne her på folkeskolen.dk at kunne inspirere hinanden både fagligt og pædagogisk", siger hun.

Nyheder og debat

Det faglige netværk for praktiklærere er et af ni nye faglige netværk, som Folkeskolen i år søsætter med støtte fra en toårig udviklingspulje fra Danmarks Lærerforening.

Netværket vil byde på journalistiske nyheder, blogs, debat, lærer-til-lærer-indlæg og nyhedsbrev alt sammen målrettet praktiklærere.

Målet er at skabe en platform, hvor refleksioner, viden, holdninger og journalistisk dækning målrettet en særlig faggruppe samles ét sted. Du finder det faglige nætværk på folkeskolen.dk/praktik, hvor du også kan tilmelde dig nyhedsbrevet.

Lillian Andersen og resten af styrelsesmedlemmerne i praktiklærerforeningen vil skiftes til at blogge på foreningens nyoprettede blog.

Det første indlæg er allerede offentliggjort og opridser en række temaer, som foreningen arbejder med at sætte fokus på i det daglige.

"Vi er en meget gammel forening. Hvor gammel ved vi faktisk ikke. Men vi oplever, at alt for få kender til os. Vi fokuserer især på at efteruddanne kollegaer til at varetage rollen som praktikvejledere, men hvor vi i gamle dage oplevede ventelister til vores årlige kurser, må vi konstatere, at det nu er meget svært for lærerne, at få lov til at komme på kursus," siger Lillian Andersen.
"Som praktiklærer er man reelt voksenuddanner, men ofte uden uddannelse i netop det. Derfor er det jo endnu mere frustrerende, at så få bliver bevilget kompetenceudvikling. Det er noget af det, vi ønsker at sætte på dagsordenen gennem vores engagement i det nye faglige netværk".

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interessere for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
113 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
282 andre er allerede tilmeldt