Blog
0   22

Velkommen til Praktiklærerforeningens Blog

Abonner på nyt om Praktiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvorfor en Praktiklærerforening? - og hvorfor en Blog

Hvorfor en Praktiklærerforening?

Praktiklærerforeningen er en faglig og pædagogisk forening under DLF - for lærere, der varetager faget praktik i læreruddannelsen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er praktiklærernes talerør i fagpolitiske og pædagogiske sammenhænge.

Praktiklærerforeningen er en vigtig sparringspartner for DLF og dermed vigtig for dig, fordi vi aktivt søger indflydelsen på alle forhold i forbindelse med praktik i folkeskolen. Og fordi vi til enhver tid ihærdigt arbejder på at oplyse om og forbedre praktiklærernes arbejdsvilkår - og sikrer gennem kursusvirksomhed praktikkens aktører mulighed for kompetenceudvikling.

- og hvorfor en Blog?

Ufattelig store forskelle på arbejdsvilkår

På trods af at vi faktisk har en central aftale på området, er der ufattelig stor forskel på de vilkår, den enkelte praktiklærer/koordinator arbejder under.

Kun gennem tæt dialog med jer, kan vi være med til at sikre, at praktiklærerne får den løn og de vilkår, som aftalen foreskriver.

Manglende kompetenceudvikling - et stort problem

Kravene til praktiklærere er voldsomt skærpet de senesste år med krav om bl.a. opfyldelse af kompetencemålene og 3 eksaminer i forløbet - og alt for mange praktiklærere får pålagt praktikopgaven uden at have haft mulighed  for at opnå de nødvendige kompetencer, men må selv forsøge at læse sig til, hvordan de opfylder opgaven bedst muligt - det er helt urimeligt. KL erkender problemet med manglende uddannelse, men har "desværre" ikke pengene.

Mange udfordringer

Udover manglende uddannelse og kompetenceudvikling er det også en udfordring, at de forskellige læreruddannelser har deres helt egen praktikordning, hvor de mere eller mindre håndfast sætter rammerne for praktik - ofte uden skelen  til skolens uddannelsesplan for praktik - selvom det jo er skolen, der udstikker rammerne for, hvad den kan tilbyde i forhold til praktik.

Praksistilknytning er mange steder et arbejde, der bliver pålagt lærere - selvom der ofte ikke er indgået aftale og opgaven er mere eller mindre ubeskrevet. Og da praksistilknytning ikke er praktik, er det bare endnu en opgave oveni alle de andre. I praktiklærerforeningen går vi stærkt ind for det princip, der hedder, at man skal have løn for sit arbejde.

Vi håber, vi i Bloggen kommer til at drøfte mange flere udfordringer, og at den kan blive et forum for gensidig inspiration og oplysning.

I Praktiklærerforeningen glæder vi os meget til at komme i dialog med jer. Så skriv om stort og småt.

Se også vores hjemmeside: www.praktiklaererforeningen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
252 andre er allerede tilmeldt