Naturfag
0   6

Forankring af naturfagsstrategi kræver tid og rum lokalt

Når kommuner skal arbejde med en national naturfagsstrategi og en national teknologipagt, kræver det tid og rum lokalt på skolerne for at sikre en forankring. Det er svarene fra de 11 kommuner, der har deltaget i Astras UdviklingsRum 2017-19.

11 kommuner meldte sig til arbejdet UdviklingsRum 2017-19 for at undersøge, hvad der er de vigtigste faktorer for at få ordentlig gang i arbejdet med en naturfagsstrategi og en teknologipagt. Nu har Astra udarbejdet en lille rapport med de 11 kommuners vigtigste opmærksomhedspunkt, hæmmende kraft og fremmende kraft i arbejdet. Der er tale om forskellige projekter og visioner men alle med samme udgangspunkt.

Tid og rum kunne være det samlede svar fra de involverede kommuner. Det spreder sig over udsagn som: "Ledelsesmæssigt fokus på alverdens andre ting og ingen prioritering af naturfaglig kulturopbygning", som en hæmmende kraft i Høje-Taastrup Kommune.

"Stadige kommunale strukturforandringer i arbejdet med strategien", som hæmmende kraft i Odsherred Kommune. Her var den vigtigste fremmende kraft i forhold til udviklingen af skolers naturfaglige kulturer: "Lokalt initiativ blev hjulpet på vej af skoleleder".

Midler til efteruddannelse. Tid, fokus og fastholdelse fra både ledelse, forvaltning og fagteam. Oprettelse af netværk så aktørerne kan holde gryden i kog. Dette nævnes alt sammen som vigtige elementer, hvis en lokal forankring skal lykkes.

Artiklen fortsætter under banneret

De 11 kommuner er Dragør, Fredericia, Furesø, Høje Taastrup, Kalundborg, Odsherred, Kolding, Vejle, Skive, Sorø og Sønderborg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt