Tosprogede
0   12

Her er ministerie-ranglisten over kommunernes tosprogsundervisning

Nyborg Kommune er suveræn vinder i den ranglistning af kommuners 'løft' af elever med ikke-vestlig baggrund, som Integrationsministeriet offentliggør i dag. Kommunen toppede ranglisten både i 2018 og '19, mens Faxe ligger i bund.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye besøger i dag Hedegårdsskolen i Ballerup for at blive klogere på kommunens erfaringer med undervisning af elever med ikke-vestlig baggrund.

I internationale undersøgelser som for eksempel Pisa skiller Danmark sig ud ved, at anden generation af indvandrere klarer sig lige så dårligt i skolevæsenet som nytilkomne.

Artiklen fortsætter under banneret

Sidste år offentliggjorde Udlændinge og Integrationsministeriet en benchmarking af kommunernes 'evne til at løfte nydanske folkeskoleelever', og det er den, man i dag følger op.

Her er kommunerne ranglistet efter differencen mellem de ikke-vestlige indvandrerelevers karaktergennemsnit ved afgangseksamen og de karakterer, man ville forvente, at de fik, ud fra blandt andet elevernes helbred, nationalitet, forældrenes opholdstid, uddannelse og sociale baggrund.

Ministeriet tager dog en række forbehold - dels fordi der kan være forhold i elevernes baggrund, som modellen ikke tager højde for, dels fordi forskellene mellem karaktergennemsnittene er meget små.

Ballerup ligger på 9.-pladsen i ranglisten. Nedenfor er kommunerne ordnet i ministeriets ranglistning, mens søjlen er de ikke-vestlige elevers faktiske karaktergennemsnit. Se hele notatet fra Udlændinge- og Integrationsministeriet under artiklen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
440 andre er allerede tilmeldt