Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye besøger sammen med børne-og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil Hedegårdsskolen i Ballerup i dag.

Her er ministerie-ranglisten over kommunernes tosprogsundervisning

Nyborg Kommune er suveræn vinder i den ranglistning af kommuners 'løft' af elever med ikke-vestlig baggrund, som Integrationsministeriet offentliggør i dag. Kommunen toppede ranglisten både i 2018 og '19, mens Faxe ligger i bund.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye besøger i dag Hedegårdsskolen i Ballerup for at blive klogere på kommunens erfaringer med undervisning af elever med ikke-vestlig baggrund.

I internationale undersøgelser som for eksempel Pisa skiller Danmark sig ud ved, at anden generation af indvandrere klarer sig lige så dårligt i skolevæsenet som nytilkomne.

Sidste år offentliggjorde Udlændinge og Integrationsministeriet en benchmarking af kommunernes 'evne til at løfte nydanske folkeskoleelever', og det er den, man i dag følger op.

Her er kommunerne ranglistet efter differencen mellem de ikke-vestlige indvandrerelevers karaktergennemsnit ved afgangseksamen og de karakterer, man ville forvente, at de fik, ud fra blandt andet elevernes helbred, nationalitet, forældrenes opholdstid, uddannelse og sociale baggrund.

Ministeriet tager dog en række forbehold - dels fordi der kan være forhold i elevernes baggrund, som modellen ikke tager højde for, dels fordi forskellene mellem karaktergennemsnittene er meget små.

Ballerup ligger på 9.-pladsen i ranglisten. Nedenfor er kommunerne ordnet i ministeriets ranglistning, mens søjlen er de ikke-vestlige elevers faktiske karaktergennemsnit. Se hele notatet fra Udlændinge- og Integrationsministeriet under artiklen.