DLF-kongres '19
4   8

Slut med 75-års-reglen: Kontingentfrihed 12 år efter folkepensionsalderen

Pensionistmedlemmerne af DLF kan fremover blive kontingentfri 12 år efter, at de bliver gamle nok til at få folkepension. DLF’s kongres har netop vedtaget, at den hidtidige 75-års-regel ophører fra januar 2021.

Vedtægtsændringen om kontingentfritagelse for pensionisterne blev vedtaget på kongressens sidste dag. Forinden var gået et lidt rodet forløb, hvor emnet blev debatteret over nogle gange i løbet af kongressen. Først blev forslaget til vedtægtsændring fremsat af formand for Arbejdsmiljø- og Organisationsudvalget Thomas Andreasen. Han fortalte, at ændringen var blevet debatteret i fraktion 4 og modtaget positivt.

Men Jørn Kokkendorff fra pensionisternes fraktion 4 gik på talerstolen og meddelte, at han ikke har noget imod at betale kontingent resten af livet til gavn for foreningens økonomi. Og han blev bakket op af en mere fra fraktion 4.

Artiklen fortsætter under banneret

Diskussionen har gået på, hvorvidt dem med den dårligste pension måske melder sig ud, udelukkende fordi de ikke har råd til at være med. Og at det kan betyde, at nogle små kredse har problemer med at have penge nok til aktiviteter for pensionisterne. Derfor har punktet været behandlet i Arbejdsmiljø- og Organisationsudvalget, hvor forslaget til vedtægtsændring er blevet formuleret. I dag betaler medlemmer af fraktion 4 kontingent til og med den måned, hvor de fylder 75 år.

Modellen, hvor kontingentfriheden indtræder 12 år efter folkepensionsalderen, blev vedtaget med 275 stemmer for, 11 imod, og 9 der hverken stemte for eller imod. Det betyder, at fra 1. januar 2021 opnår medlemmer kontingentfritagelse 12 år efter de har opnået ret til folkepension.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
793 andre er allerede tilmeldt