Musik
0   2

Lærere venter stadig på prøvevejledning i musik

Mange lærere efterspørger en prøvevejledning for det nye toårige valgfag i musik. Gør som I plejer, indtil den kommer, lyder det fra Musiklærerforeningen. Ministeriet regner med at offentliggøre prøvevejledningen "i efteråret".

7.-klasseelever er netop begyndt på det nye toårige valgfag musik. Læseplanerne til faget kom i juni måned, men prøvevejledningen til den obligatoriske prøve i faget, som indgår i elevernes afgangseksamen er endnu ikke klar fra ministeriet.

"Vi håber, den kommer lige om lidt. Det er prøvevejledningen, som de fleste lærere efterspørger. De vil gerne vide, hvad er det, som det her fag skal kunne i sidste ende", siger formand for Musiklærerforeningen Karen Johansen. 

Hun opfordrer lærerne til, at de planlægger valgfagsmusikundervisningen på samme måde, som de har gjort for valgfag andre år.

"Jeg tror desværre, at man er så hængt op på det her med mål stadigvæk. Der er jo to år til prøven, og faget er nyt for alle. Men vi skal i gåseøjne gøre, som vi hidtil har gjort". 

Artiklen fortsætter under banneret

Karen Johansen har selv et valghold i musik i 7. klasse på Kon Tiki Skolen i Hillerød, og hun kan mærke, at også eleverne er meget bevidste om, at faget skal afsluttes med en prøve. 

"De elever, som har valgt musik er totalt engageret i faget. Der er helt sikkert også et pres fra eleverne, som gerne vil vide, hvad det er, de skal kunne i faget". 

Musikalsk skaben er nyt

Karen Johansen understreger, at det eneste nye fagområde, som er kommet med i læseplanen er musikalsk skaben: "Jeg hører, at det skaber lidt tvivl. Hvordan skal man undervise i sangskrivning og digital produktion på computere og iPads. Men det er meget bredt formuleret og kan også handle om, at man skal skabe bevægelser og koreografi ".

Karen Johansen er glad for, at musikalsk skaben er kommet med i målene for musik.

"Det er så ærgerligt, at jo ældre eleverne bliver, jo mere lukker skolen ned for de kreative processer. Det er synd at lukke ned for det, når de er blevet gode til det. I puberteten er de så sårbare omkring deres udtryk, så det er godt, at der er nogle fag, der understøtter, at man bliver ved med at lege og skabe", siger Karen Johansen.

Ministerium: Prøvevejledning er på vej

Folkeskolen.dk/musik spurgte i slutningen af august Børne- og Undervisningsministeriet om, hvornår prøvevejledningen kan forventes.

"Ministeriet vil snart offentliggøre de nye prøvevejledninger for de praktisk/musiske valgfag, hvor lærerne blandt andet kan få inspiration til forberedelsen og gennemførslen af prøven. Prøvevejledningerne afventer den reviderede prøvebekendtgørelse, som er under udarbejdelse og vil blive sendt i ekstern høring snarest muligt med henblik på at kunne udstedes i efteråret", lød svaret.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt