Klima
0   2

Nu kan skoler blive certificeret i verdensmålene

Fra i dag kan danske folkeskoler blive verdensmålscertificeret. Det kræver ikke alene, at verdensmålene indgår i undervisningen – skolerne skal også selv gå forrest og være bæredygtige.

Kommuner og organisationer kappes om at sætte FN's verdensmål på skolerens skemaer. 

Men med den nye verdensmålscertificering kommer verdensmålene ikke kun til at være en del af undervisningen. Vil man gøre sig fortjent til en certificering, skal både skolens rammer, værdier og undervisning bære præg af verdensmålene.

Artiklen fortsætter under banneret

2030 Skoler hedder det nye certificeringsprojekt, som organisationen Chora 2030 har lavet i samarbejde med blandt andet Randersgades Skole, Rysensteen Gymnasium og Verdens Bedste Nyheder. Folkeskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser kan blive certificeret.

"Med 2030 Skoler opfordrer vi de danske uddannelsesinstitutioner til at tage verdensmålene til sig og gøre bæredygtighed til det nye dannelsesideal. Vores børn og unge skal lære om målene og udvikle kompetencer, der gør dem i stand til at bidrage positivt til den nødvendige bæredygtige omstilling", siger Steen Hildebrandt, der er formand for Chora 2030, i en pressemeddelelse.

Alle kan være med

Certificeringen er både beregnet til skoler, der allerede er godt i gang med at arbejde med verdensmålene og til dem, der prøver det for første gang. For at opnå at blive en del af 2030 Skoler, skal alle skoler nemlig ikke gøre nøjagtigt det samme. 

I stedet kræver en certificering, at man som skole laver en treårig handleplan for, hvordan man vil arbejde med verdensmålene, og at skolen derefter beviser, at man er gået i gang med projektet. Vil man beholde sit certifikat, skal man årligt bevise, at man stadig følger handleplanen og gradvist bliver mere ambitiøs i arbejdet med verdensmålene.

Chora 2030 har blandt andet skrevet en håndbog med en beskrivelse af projektet og eksempler fra blandt andet Randersgades Skole i København. Som en del af projektet kommer alle tilmeldte skoler til at indgå i netværk, hvor man kan dele ideer og hjælpe hinanden på vej.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ