"Det største problem er usikkerheden omkring, at det fortsat fremstår som om, at prøven er valgfri. Det ønsker jeg, at der hurtigt bliver præciseret omkring", lyder det fra formand for Foreningen for Madkundskab Lone Carlson.

Madkundskabslærere ønsker hasteændring af Fælles Mål for nyt valgfag

Der kommer ikke nye mål i år for det nye toårige valgfag madkundskab. De planer, der allerede er, gælder også det nye fag. Men i det gamle valgfag var der ikke krav om en eksamen, og det er der i det nye. Derfor bør der være en hastepræcisering, lyder det fra Foreningen for Madkundskab.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal elever, som netop er begyndt på det nye toårige valgfag i madkundskab til prøve i faget? Dét spørgsmål har der været usikkerhed om blandt madkundskabslærere. Og usikkerheden har ikke fortaget sig efter, at Undervisningsministeriet har udsendt en meddelelse, hvor de oplyser, at de nuværende Fælles Mål og læseplaner for det toårige valgfag i madkundskab og håndværk og design fortsat gælder i dette skoleår.

"Håndværk og design samt madkundskab var i forvejen toårige valgfag, og derfor har det ikke været nødvendigt at udarbejde nye Fælles Mål og dermed nye læseplaner for disse to fag", lyder det i en meddelelse fra Undervisningsministeriet.

Lærer: Eksamen gavner madkundskab 

Men formand for Foreningen for Madkundskab Lone Carlson mener, at der er store forskelle på det gamle toårige valgfag og det nye. Planerne for det det toårige valgfag gælder for elever i 8. og 9. klasse. Og valgfaget kan afsluttes med en frivillig prøve. Det nye valgfag er for elever i 7. og 8. klasse, og eleverne skal afslutte faget med en obligatorisk eksamen.

"Det er ærgerligt, at nye, reviderede mål for faget madkundskab endnu ikke foreligger. Det skaber forvirring, frustration og debat blandt vores slutbrugere", lyder det fra formand for Foreningen for Madkundskab Lone Carlson.

Madkundskabslærer om nyt faghæfte: Nu behøver jeg ikke længere bryde reglerne 

Hun har stor forståelse for, at det er et stort apparat, der skal sættes i gang, når der skal justeres og tilpasses i Fælles Mål.

"Vi vil hellere vente på noget godt end at skulle forvalte noget juks".

Men selv om Lone Carlson er klar til at vente på målene, så mener hun, at der er noget, som bør præciseres straks.

"Det største problem er usikkerheden omkring, at det fortsat fremstår som om, at prøven er valgfri. Det ønsker jeg, at der hurtigt bliver præciseret omkring. Jeg mødes med vores læringskonsulent på fredag. Her forsøger jeg at se, hvad vi kan gøre".