Madkundskab
0   8

Madkundskabslærere ønsker hasteændring af Fælles Mål for nyt valgfag

Der kommer ikke nye mål i år for det nye toårige valgfag madkundskab. De planer, der allerede er, gælder også det nye fag. Men i det gamle valgfag var der ikke krav om en eksamen, og det er der i det nye. Derfor bør der være en hastepræcisering, lyder det fra Foreningen for Madkundskab.

Skal elever, som netop er begyndt på det nye toårige valgfag i madkundskab til prøve i faget? Dét spørgsmål har der været usikkerhed om blandt madkundskabslærere. Og usikkerheden har ikke fortaget sig efter, at Undervisningsministeriet har udsendt en meddelelse, hvor de oplyser, at de nuværende Fælles Mål og læseplaner for det toårige valgfag i madkundskab og håndværk og design fortsat gælder i dette skoleår.

"Håndværk og design samt madkundskab var i forvejen toårige valgfag, og derfor har det ikke været nødvendigt at udarbejde nye Fælles Mål og dermed nye læseplaner for disse to fag", lyder det i en meddelelse fra Undervisningsministeriet.

Men formand for Foreningen for Madkundskab Lone Carlson mener, at der er store forskelle på det gamle toårige valgfag og det nye. Planerne for det det toårige valgfag gælder for elever i 8. og 9. klasse. Og valgfaget kan afsluttes med en frivillig prøve. Det nye valgfag er for elever i 7. og 8. klasse, og eleverne skal afslutte faget med en obligatorisk eksamen.

"Det er ærgerligt, at nye, reviderede mål for faget madkundskab endnu ikke foreligger. Det skaber forvirring, frustration og debat blandt vores slutbrugere", lyder det fra formand for Foreningen for Madkundskab Lone Carlson.

Artiklen fortsætter under banneret

Hun har stor forståelse for, at det er et stort apparat, der skal sættes i gang, når der skal justeres og tilpasses i Fælles Mål.

"Vi vil hellere vente på noget godt end at skulle forvalte noget juks".

Men selv om Lone Carlson er klar til at vente på målene, så mener hun, at der er noget, som bør præciseres straks.

"Det største problem er usikkerheden omkring, at det fortsat fremstår som om, at prøven er valgfri. Det ønsker jeg, at der hurtigt bliver præciseret omkring. Jeg mødes med vores læringskonsulent på fredag. Her forsøger jeg at se, hvad vi kan gøre". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
701 andre er allerede tilmeldt