Børnehaveklasse
3   14

Ghetto-sprogprøver: Hver fjerde elev dumpede forsøgsprøve

Når og hvis den kommende undervisningsminister iværksætter de planlagte stopprøver for børnehaveklassebørn på skoler i ghettoområder, risikerer hver fjerde elev at dumpe. Det tyder dette års forsøg på 44 skoler på.

Tredje runde med sprogprøver er overstået, og hver fjerde elev er dumpet. Det viser tal fra Undervisningsministeriet, som Politiken Skoleliv har fået indsigt i.

I år er kun forsøg, men efter sommerferien er det meningen, at sprogprøverne, som er en del af regeringens ghettopakke, skal være alvor på alle skoler i ghettområder.

Hvis eleverne efter tredje forsøg ikke bliver erklæret sprogparate, kan forældrene vælge at betale for sommerskole i slutningen af ferien, og en fjerde prøve efter ferien afgør derefter, om eleven må komme i 1. klasse.

Ligesom med ghettopakkens regel om, at forældre til elever med mere end 15 procent ulovligt fravær i et kvartal skal trækkes i børnechecken, er det op til den nye undervisningsminister at igangsætte den allerede vedtagne lov.

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
458 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
508 andre er allerede tilmeldt