Fagbladet Folkeskolen overværede sprogprøve-arbejdet på Tingbjerg Skole i december.

Ghetto-sprogprøver: Hver fjerde elev dumpede forsøgsprøve

Når og hvis den kommende undervisningsminister iværksætter de planlagte stopprøver for børnehaveklassebørn på skoler i ghettoområder, risikerer hver fjerde elev at dumpe. Det tyder dette års forsøg på 44 skoler på.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tredje runde med sprogprøver er overstået, og hver fjerde elev er dumpet. Det viser tal fra Undervisningsministeriet, som Politiken Skoleliv har fået indsigt i.

I år er kun forsøg, men efter sommerferien er det meningen, at sprogprøverne, som er en del af regeringens ghettopakke, skal være alvor på alle skoler i ghettområder.

Hvis eleverne efter tredje forsøg ikke bliver erklæret sprogparate, kan forældrene vælge at betale for sommerskole i slutningen af ferien, og en fjerde prøve efter ferien afgør derefter, om eleven må komme i 1. klasse.

Ligesom med ghettopakkens regel om, at forældre til elever med mere end 15 procent ulovligt fravær i et kvartal skal trækkes i børnechecken, er det op til den nye undervisningsminister at igangsætte den allerede vedtagne lov.

Dumpet eller bestået: Små børn holdes i uvished, når de går på sommerferie 

 

 

Læs mere

Skoleliv.dk

Powered by Labrador CMS