Medier/film/tv
0   0

Berlingske overtager Avisen i Undervisningen

Brancheorganistionen Danske Medier vil ikke længere drive Avisen i Undervisningen, som står bag den årlige aviskonkurrence i skolen, Nyhedsugen. I stedet har projektet været i udbud, og Berlingske har nu overtaget.

Når Danske Medier ikke vil drive aiu.dk og Nyhedsugen videre, skyldes det ikke mindst, at nyhedsmediernes egne aktiviteter rettet mod undervisningsverden er vokset betragteligt.

"Mange medier i Danmark har et publicistisk ønske om at deltage aktivt i børn og unges mediedannelse samtidig med et strategisk ønske om et tættere samarbejde med skoler og ungdomsuddannelser", skriver Danske Medier i en pressemedddelelse.

Men direktør Morten Langager glæder sig over, at projektet alligevel fortsætter: 

"Vi lever i en tid, hvor det er vigtigt at have fokus på værdien af de publicistiske medier. Det gælder ikke mindst i forhold til fremtidens mediebrugere. Derfor er det glædeligt at opleve, at der blandt de danske medier og mediehuse allerede er en række tiltag og tjenester, der kan hjælpe undervisningsverdenen i arbejdet med medier og journalistik. Jeg er også sikker på, at skolerne i Danmark vil være glade for, at Avisen i Undervisningen bliver videreført af en publicistisk medievirksomhed. Det unikke i projektet er netop mødet mellem lærernes pædagogiske metode og mediernes journalistiske faglighed. Vores rolle som interesseorganisation bliver fremover at synliggøre de mange tilbud, som er i branchen, så undervisere har ét samlet sted, hvor de kan orientere sig".

Artiklen fortsætter under banneret

Danske Medier har drevet Avisen i Undervisnigen og den populære årlige aviskonkurrence siden 1992. Med støtte fra Den Berlingske Fond har Berlingske nu overtaget projektet. 

"Vi tror på, at Avisen i Undervisningen især digitalt har et stort potentiale for videre udvikling. Den er en stærk ramme for på landets skoler at sætte fokus på betydningen af, at et samfund har en mangfoldighed af seriøse og uafhængige medier", siger chefredaktør Tom Jensen.

"Avisen i Undervisningen giver eleverne mulighed for selv at prøve kræfter med rollen som journalist. Og den forsyner dem med et praktisk og lærerigt indblik i det at tilrettelægge et mediekoncept. Medierne er i disse år under forandring som følge af den teknologiske udvikling. De forandringer skal bringes med ind i Avisen i Undervisningen", siger han.

Præcis hvordan konkurrenceformen bliver i det nye regi, vil Berlingske tage stilling til i de kommende uger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.253 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
607 andre er allerede tilmeldt