Historie
0   18

Materiale om kildekritik vinder Undervisningsmiddelprisen

Russiske trolle og fake news – der er mere brug for kildekritiske evner end nogensinde. Rigsarkivet er kommet de danske skoleelever til undsætning, og det får arkivets skoleteam nu en pris for.

"Gode undervisningsmaterialer kan fange, motivere og udfordre eleverne, uanset niveau. Og så er det blevet klart for os alle, at det digitale og det analoge ikke udelukker hinanden" sagde formanden for Rådet for Børns Læring, Charlotte Rønhof, da hun overrakte årets Undervisningsmiddelpris til Rigsarkivets skoleteam torsdag på Danmarks Læringsfestival. Skoleteamet er er holdet bag Rigsarkivets netbaserede materiale 'Spadeslaget', som med udgangspunkt i autentiske kilder lærer eleverne fra 6. til 9. klassetrin om kildelæsning og om kildekritik, samtidig med at det fortæller den dramatiske historie om voldelige sammenstød mellem politi og nazister under besættelsen.

"Jeg er jublende lykkelig, og det er altså sagt på jysk" sagde projektleder Mai-Brit Lauritsen, da  hun modtog prisen, som ud over æren består af 43.333 kroner. Maibritt takkede sine børn for deres tålmodighed og for at lade deres klasser afprøve materialet ,selv om de synes det var pinligt, og hun takkee også de lærere, der havde givet feedback undervejs.

Ros fra Folkeskolens anmelder

Her på mediet har vi også haft fat i 'Spadeslaget':  "…fremragende materiale med opgaver, der alle opererer med bevidstgørende spørgsmål" skrev Folkeskolens anmelder Karsten Møller i juni sidste år.

Artiklen fortsætter under banneret

'Spadeslaget' er et multimedialt materiale, som ud over fotografiske gengivelser af originale kilder, består af to små film om kildekritik og en række filer med opgaver. Og så er det gratis tilgængenligt på Rigsarkivets hjemmeside.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.500 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
701 andre er allerede tilmeldt