Ytringsfrihed
0   11

Anders Bondo: En sejr for ytringsfriheden

"Erik Schmidt havde ret til at udtale sig kritisk på det interne møde. Dommen er en afgørende oprejsning til en dygtig og respekteret folkeskolelærer og en vigtig sejr for ytringsfriheden", siger DLF-formand Anders Bondo i en kommentar til landsretsdommen.

Dommerne i Østre Landsret konkluderede i gårsdagens afgørelse, at Erik Schmidt var vred på det afgørende personalemøde den 7. maj 2014 og gav udtryk for sin utilfredshed blandt andet ved at kalde ledelsen "lukket" og råbe "nu må det her vanvid stoppe."

Men Landsretten lægger i dommen blandt vægt på, at der var tale om et personalemøde, hvor formålet var at debattere, og blandt andet derfor var advarslen ikke berettiget.

Dommen understreger, at lærerne har ret til at engagere sig i og ytre sig om forholdene i skolen. Det er ekstremt vigtigt, for de fagprofessionelles stemme er med til at kvalitetssikre skolens arbejde og udvikling, siger Anders Bondo Christensen.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ