Overenskomst
3   40

Minidemonstration skal gøre opmærksom på manglende overenskomst

Verdens måske mest afdæmpede faglige aktion fandt sted i København mandag morgen. En håndfuld var mødt frem foran den private behandlingsskole Sputnik i Vanløse for at protestere imod, at skolen ikke har en overenskomst med Danmarks Lærerforening.

Solen var knap stået op, da aktionen begyndte, og kulden farvede morgenånden grå, da en af Sputniks ansatte bar en bakke kaffe ud til de aktionerende.

'Selv om I tager fejl, skal I da ikke undvære kaffen' grinede han og beklagede derefter, at der kun var soyamælk til.

Artiklen fortsætter under banneret

De aktionerende takkede behørigt og fortsatte med at dele chokolader og flyers ud til de relativt få forbipasserende. En af skolens lærere tog hastigt imod, mens han takkede for indsatsen. Janne Riise Hansen, bestyrelsesmedlem i Københavns Lærerforening og lærer på den kommunale specialskole Frejaskolen, havde fotokopieret lønsedler, så hun kunne vise Sputniks lærere, at de får mindre i løn end deres kolleger, der er ansat i Københavns Kommune.

"Politikerne har et kæmpe ansvar her. Det er helt grotesk at Københavns kommune vil være med til at støtte de her forhold" mener hun. "Kommunen er så stor, at de bør kunne lave deres egne behandlingsskoler, hvis de ikke kan holde styr på hvad der foregår hos aktører som Sputnik. At der er ordenlige forhold for de ansatte."

Lovet lønmatch forsvandt

Endnu en af Sputniks lærere kom forbi og fik en snak med de aktionerende. Læreren fortalte, at Sputnik lovede lønmatch ved ansættelsen, men det viste sig ikke at holde stik.

"Det hører vi rigtig meget", bekræftede Janne Riise Hansen, som har flere kollegar, der kommer fra stillinger på Sputnik-skoler.

"Lønnen var matchet til en uddannet lærers løn, men ikke til en ansat på en specialskole", siger læreren, der ikke vil have sit navn frem. "Vi får ligeså meget i løn som pædagogerne her på skolen, og for dem er det jo en god løn. Men altså… Godt I er her!"

Afdæmpet aktion

Forældre til nogle af eleverne på Sputnik Skolen har udtrykt bekymring for, om de sårbare elever vil blive unødigt stresset af larm med mere. Derfor ham man valgt at holde denne morgens og de kommende dages aktionet meget små og afdæmpede, og der var da heller ikke nogen børn, der denne mogen blev forskrækkede over minidemonstrationen.

"Nu er skolen jo også informeret, så de har kunnet forberede børnene på at vi er her" siger Janne Riise Hansen. "Så er det jo ikke anderledes end hvis der var vejarbejde eller noget".

Kvart i ni er aktionen slut, og det er der flere af de aktionerende, der er glade for. Kaffen er drukket og kulden er forlængst trængt igennem overtøjet. På onsdag går det løs igen ved endnu en af de blokaderamte Sputnik Skoler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.256 andre er allerede tilmeldt