Overenskomst
3   79

Blokade: DLF-medlemmer må ikke søge job på Skolen Sputnik

Lærernes Centralorganisation har varslet blokade mod skolen Sputnik og Sputnik STU. Det sker, fordi parterne siden 2014 uden held har forsøgt at forhandle en overenskomst for dem, som underviser på skolen.

"Vi har besluttet fra Lærernes Centralorganisations side at iværksætte blokade på stillinger på Sputnik fra og med den 4. oktober (blokadedatoen er ændret efter artiklens offentliggørelse, og der står også en forkert dato i blokadeannoncen i Folkeskolen nr. 16, red.). Det gør vi, fordi vi vil have aftalt en overenskomst med Sputnik, som gælder for det undervisende personale", siger formand for Overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen.

Han fortæller, at forhandlingerne om en overenskomst for det undervisende personale på skolen har trukket i langdrag.

Artiklen fortsætter under banneret

"De har afvist at indgå overenskomst med henvisning til, at de har en overenskomst med Socialpædagogernes Landsforbund (SL), som dækker det pædagogiske personale. Men det er en behandlings/undervisningsinstitution, et specialundervisningsdagtilbud. Der en masse ansatte, der underviser. Og de er ikke overenskomstdækket af SL", siger Gordon Ørskov.

Sputnik: Vi har overenskomst

Direktør for Sputnik Allan Laursen fortæller i et mailsvar til folkeskolen.dk, at Sputnik har meldt sig ind i Dansk Erhverv, som har overenskomst med Socialpædagogernes Landsforbund.

"Det er en overenskomst, som vi er glade for, og som vi mener passer bedst til os. Når vi har valgt denne overenskomst, så skyldes det, at vores kerneopgave er socialpædagogisk arbejde og behandling. Vi arbejder med børn, hvor hele udgangspunktet for indsatsen er behandling. Vi arbejder dermed forskelligt fra folkeskolen og en specialskole, da hele vores perspektiv er med udgangspunkt i behandlingsarbejdet og børnenes behandlingsplaner", lyder det fra Allan Laursen tilføjer han: "Derfor har vi i samarbejde med Dansk Erhverv vurderet, at overenskomsten med SL passer til vores område og måde at arbejde med børnene på. Alle medarbejdere, der arbejder med børnene, bliver dækket af SL-overenskomsten, da alle medarbejdere arbejder med det samme behandlingsmæssige fokus - uanset uddannelse og baggrund".

På spørgsmålet om, hvorvidt der foregår undervisning inden for rammerne af Folkeskoleloven, svarer Allan Laursen:

"De børn, der er indskrevet i Sputnik, er indskrevet efter Serviceloven. Da der er undervisningspligt for alle børn i Danmark, har den del af behandlingsindsatsen, der tager udgangspunkt i undervisning, sit udgangspunkt i Folkeskoleloven".

Skolen Sputnik

er flere private dagbehandlingsskoler for elever på alle klassetrin med socioemotionelle vanskeligheder og ADHD og for elever med autisme og psykisk sårbarhed.

Alle dagbehandlingsskolerne ligger på Sjælland: København NV, Vanløse, Rødovre og Gentofte.

Se skolensputnik.dk

 

DLF organiserer undervisere

Og netop det argument vurderer Lærernes Centralorganisation har betydning for overenskomstdækningen af det undervisende personale på Sputnik. 

"De elever, der går på Sputnik, har ret til undervisning. Og det er undervisning efter Folkeskoleloven. Derfor har vi ret til at tegne overenskomst. Vi har også en grænseaftale med SL, hvor det er beskrevet, at vi dækker undervisningsdelen, og de dækker den socialpædagogiske del", fortæller Gordon Ørskov.

Blokaden omfatter medlemsorganisationer af Lærernes Centralorganisation  dog ikke Socialpædagogernes Landsforbund (rettet 16. november kl. 20.50) og betyder, at de berørte medlemmer ikke må lade sig ansætte i stillinger på Sputnik, som vedrører undervisningsopgaver efter bekendtgørelsen om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand efter folkeskoleloven i dagtilbud og behandlingssteder og også stillinger på Sputniks STU-del, der er omfattet af bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.468 andre er allerede tilmeldt