#inklusion
2   26

Esbjerg-lærere i nødråb om fejlslagen inklusion

Lærerne på Danmarksgades Skole i Esbjerg har sendt et desperat brev til ledelsen for skolevæsenet i Esbjerg, fordi de oplever, at børnenes psykiske og fysiske velbefindende på skolen er i fare som følge af fejlslagen inklusion, vold og trusler.

"Som lærere tvinges vi til at indrette vores undervisning efter, hvad der er forsvarligt psykisk og fysisk og ikke efter den faglige formåen, fordi nogle enkelte elever sætter dagsordenen for alles skolegang", skriver lærerne på Danmarksgade Skole/Urban i Esbjerg i et nødråb til Esbjerg Kommune. De fortæller, at de ikke længere kan tage ansvar for elevers psykiske eller fysiske sikkerhed som følge af fejlslagen inklusion.

Også på Rørkjær Skole, der ligesom Danmarksgade er en afdeling af Urban-skolen, har lærerne råbt vagt i gevær over inklusionsudfordringen, og i sidste måned kom det frem, at Præstegårdsskolen i Esbjerg anmeldte 75 voldstilfælde alene i sidste skoleår.

Artiklen fortsætter under banneret

Udvalgsformand Diana Mose Olsen, SF, siger til JydskeVestkysten, at man er i gang med at håndtere voldsproblematikkerne på folkeskolerne og  henviser til, at der i begyndelsen af 2018 blev nedsat en gruppe med repræsentanter for Esbjerg Lærerforenings kredsbestyrelse, BUPL, Pædagogik & Undervisning samt Esbjerg Kommunes skolechef til at nytænke inklusionsindsatsen på kommunens folkeskoler.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.277 andre er allerede tilmeldt