"Særligt STEM-undervisning for piger og virtuelle undervisningsformer synes jeg selv er spændende", siger Tommy Ahlers om årets skole-ph.d.'er.

29 millioner til forskning i fag og folkeskole

Børnehaveklasselederes undervisning i matematisk opmærksomhed, brug af matematikhistoriske originalkilder og GeoGebra på mellemtrinnet er bare to af de 12 projekter, som Ph.d-rådet for Uddannelsesforskning nu giver 29 millioner kr til forskning i.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De 12 udvalgte ph.d.-projekter handler om matematik, naturfag, skriveudvikling, kontroversielle emner i historieundervisning, forældresamarbejde og virtuelle simuleringer. De er alle valgt for at give ny viden, der kan styrke folkeskolen og læreruddannelsen, fortæller Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse i dag.

"Vi har brug for gode lærere og fremragende undervisning. De 12 projekter er med til at udvikle vores uddannelser og vores undervisning i den rigtige retning", siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, der fortæller, at han selv synes, at særligt STEM-undervisning (Science, Technology, Engineering, Mathematics, red.)  for piger og virtuelle undervisningsformer er spændende.

Millioner til skoleforskning - blandt andet i lærere som uformelle ledere 

"Alle projekterne giver vigtig viden til læreruddannelsen og grundskolen, som er afgørende for, at vores lærere kan give børnene den bedste undervisning og dannelse", siger Tommy Ahlers.

Et projekt vil undersøge sammenhængen mellem grundskoleelevers læringsadfærd og deres forestillinger om matematik samt hvilke tiltag, der kan understøtte en positiv udvikling på disse områder. Et andet projekt vil på tre skoler afdække, hvordan lærere anvender og oplever brugen af simuleringer i undervisningen.

Det er ottende gang, Ph.d-rådet for Uddannelsesforskning har udvalgt projekter.

Læs mere

Se listen over de 12 projekter her