Jobsøgning

Lærernes A-kasse har skabt en portal, hvor medlemmerne får hjælp af AI til jobsøgning

Skabt til lærere: Lad AI skrive din næste jobansøgning

Lærernes A-kasse lancerer i dag Jobvejen - et helt nyt værktøj til jobsøgende lærere, som er baseret på kunstig intelligens.

Publiceret Senest opdateret

Er det mange år siden, du sidst skrev en jobansøgning? Eller har du aldrig prøvet det før? Eller har du brug for ny inspiration i jobsøgningen?

Så har Lærernes A-kasse et helt nyt tilbud til medlemmerne. Tilbuddet hedder Jobvejen og er en portal, hvor man indtaster sine kompetencer og det jobopslag, man gerne vil skrive en ansøgning til, vælger en tone for ansøgningen, og vælger et design, og så kommer AI med et bud på en ansøgning fra dig, der passer lige præcis til det job, du gerne vil søge.

Det har taget lidt længere tid for Lærernes A-kasse at udvikle Jobvejen, men i dag går den i luften, og alle medlemmer kan prøve den ved at logge ind med MitID.

Grunden til, at Lærernes A-kasse har valgt at udvikle Jobvejen er, at de mener, at netop her kan teknologi gøre en forskel.

Find Jobvejen

”Vi tror ikke på, at AI overtager undervisning, for det handler i høj grad om relationsdannelse. Undervisning er stadig mennesker, der arbejder med mennesker, uanset hvor meget teknologi, vi drager fordel af. Til gengæld tror vi på, at AI, kan være et værktøj til at komme hurtigt videre i det næste rigtige job. Vi ved, hvor tidskrævende det kan være at skrive en god ansøgning. Derfor har vi gjort det nemmere for dig med Jobvejen, der lynhurtigt kan genererer et udkast til dig”, lyder det fra Lærernes A-kasse på velkomstsiden til portalen.

En af de væsentligste årsager til at bruge portalen er, at jobansøgere kan bruge mindre tid på det at skrive en ansøgning og mere tid på andre relevante jobsøgningsværktøjer.

”Med Jobvejen sparer du tid, som du kan bruge på andre vigtige ting i din jobsøgning, f.eks. kurser og networking”, står der på Jobvejen.

Lærernes A-kasse opfordrer dog til, at man bruger Jobvejen med en vis varsomhed. Man kan ikke bare få AI til at skrive en ansøgning og så sende den afsted til skolen. En ansøgning vil altid kræve, at ansøgeren selv har skrevet den igennem. 

”Selvom det kan se helt færdigt ud, når Jobvejen genererer et udkast, så husk at det kun er et udkast - det er dig, der ved bedst”, lyder rådet.

På Jobvejen får medlemmerne af Lærernes A-kasse også mulighed for at gemme sine ansøgninger og C.V. og koble direkte op til Jobnet via MitID.