OK18
0   5

Odsherred får garanti for, at lokalaftale består

Odsherreds kredsformand, Christina Even, har fået tilsagn fra borgmesteren om, at lokalaftale fra 2015 består uanset resultatet af urafstemningen, der slutter 3. juni. Desuden åbner borgmesteren får en justering.

Formand for Odsherred Lærekreds, Christina Even, har fået tilsagn fra borgmester Thomas Adelskov (S) om at den nuværende lokalaftale, som blev indgået i 2015 vil bestå, og kommunen er åben for at forhandle om bedre rammer for tilstedeværelse og forberedelse efter afstemningen om OK18.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 "Jeg synes, vi har et fælles ansvar for at få indgydt lærerne håb om, at det samarbejde, der er lagt op til i kommissionsarbejdet også vil gælde lokalt, og at lærerne tror på, at KL vil samarbejdet og vil give lærerne bedre rammer for arbejdet", siger Christina Even og tilføjer:

"Borgmesteren er enig i, at vi skal drøfte en justering og har garanteret at vores nuværende lokalaftale består", siger Christina Even til folkeskolen.dk

Hun betegner samarbejdet med Odsherred Kommune som konstruktivt, og Odsherred var også blandt de første, der fik en lokalaftale. Det var i 2015, og den er siden blev justeret.

Men Christina Eden mener, at tiden er løbet fra aftalen, blandt andet fordi andre kommuner siden har indgået bedre aftaler.

Holbæks aftale udfordrer

 

 Lærernes arbejdstid i Odsherred

 Den nugældende aftale fra 2015 mellem Odsherred Kommune og Odsherred Lærerkreds betyder, at lærerne maksimalt kan undervise 26 lektioner om ugen ud af en arbejdstid på 40,75 timer om ugen, den er senere justeret ned til 40,50 timer om ugen. Arbejdstiden placeres som udgangspunkt på skolen, så der onsdag og torsdag er fast arbejdstid til henholdsvis kl. 16 og kl. 17, mens tre dage om ugen er mere fleksible for lærerne.

 

"Vi bliver udfordret af Holbæk kommune, som har hegn omkring deres forberedelse med et professionelt råderum på 300 timer, hvor lærerne selv har råderet. Vi har hverken hegn om forberedelsestiden eller råderet", siger Christina Even og tilføjer:

"Vi har stadig fuld tilstedeværelse i den nuværende aftale. I løbet at dette skoleår har vi haft flere ansøgere til lærerstillinger, som så er faldet fra, da de hørte, at vi har en aftale med tilstedeværelse på 40,5 timer", siger Christina Even.

Formanden understreger, at en justering gælder både tilstedeværelse og forberedelsestid.

Borgmesteren siger til Nordvestnyt, at en forhandling om en ny aftale afventer resultatet af afstemningen om OK18. Afstemningen slutter søndag den 3. juni klokken 16.00, og resultatet foreligger mandag den 4. juni.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ