Arbejdstid - lokalt
10   138

Ny aftale: Lærerne i Holbæk får sikret tid til forberedelse

Lærerne i Holbæk har i dag opnået det, som mange lærere drømmer om på landsplan. En halv times forberedelse til hver undervisningstime. Det sikrer en ny lokal arbejdstidsaftale mellem Holbæk Lærerkreds og Holbæk Kommune.

Kommunen og lærerkredsen er blevet enige om en lokal arbejdstidsaftale, der sikrer tid til forberedelse af undervisningen. Allerede i forbindelse med budgetaftalen for 2018 vedtog byrådet at arbejde for at nå til enighed om en lokal arbejdstidsaftale. Aftalen bliver underskrevet i dag og træder i kraft med det nye skoleår.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen og formand for Holbæk lærerkreds Jens Rohrberg har netop præsenteret aftalen. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen er meget tilfreds med, at der er landet en arbejdstidsaftale, som alle kan bakke op om:

Artiklen fortsætter under banneret

"Vores folkeskoler skal være forældres og elevers førstevalg, og gensidig tillid og ordentlige arbejdsforhold er afgørende for, at vi kan lykkes med det", lyder det fra borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Sikring af forberedelse    

Aftalen (se link under denne artikel) præciserer, hvordan lærerne skal fordele deres timer og sikrer, at der er tid til ikke alene undervisning, men også forberedelse, efterbehandling, teamsamarbejde og eksternt samarbejde. Hver fuldtidsansat lærer tillægges i arbejdsplanen en pulje på 405 timer til forberedelse og efterbehandling af undervisningen. Der er også en pulje, som sikrer tid til individuel forberedelse, og en pulje til fælles forberedelse. 

Jens Rohrberg mener, at kommunen har lyttet til lærernes behov, og at det er nødvendigt, hvis folkeskolen skal udvikles.

"Aftalen rummer de elementer, vi har savnet, siden de nuværende rammer blev lagt fast med et regeringsindgreb i 2013, og giver skolerne et godt grundlag for planlægning af næste skoleår og for arbejdet med at styrke elevernes læring og trivsel", lyder det fra Jens Rohrberg. 

 Politiker: Forberedelse er afgørende

Aftalen sikrer, at hver fuldtidsansatte lærer får hvad der svarer til en halv times forberedelse per hele undervisningstime. I aftalen er der sat timetal på både den individuelt tilrettelagte forberedelse og den fælles forberedelse. 

"Forberedelse er forudsætningen for god undervisning, og når vi ønsker, at børnene skal lære mere i skolen, bliver vi også nødt til at sikre lærerne tid til forberedelse. Elever og klasser kan være meget forskellige, og vi ønsker at give alle det bedst mulige tilbud. Det kan kun lade sig gøre med dygtige og engagerede lærere, der har nogle fleksible rammer at arbejde indenfor", lyder det fra formand for udvalget for Børn og Skole i Holbæk Sine Agerholm (Lokallisten).

Holbæk Kommune og lærerkreds har aftalt at vurdere, om der er brug for ændringer i den lokale aftale, når de centrale overenskomstforhandlinger om blandt andet lærernes arbejdstid er afsluttet.

Men det bliver højst sandsynligt ikke Jens Rohrberg, som skal deltage i det arbejde. I fredags på kredsens generalforsamling blev Hans Junker fra Katrinedalskolens afdeling Tuse valgt til at overtage formandsposten for de lokale lærere fra den 1. april.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ