Skolenedlæggelser
0   2

Skolestatus 2018

Kun én skolenedlæggelse, og den blev allerede besluttet for over et år siden. Hertil kommer nogle få sammenlægninger. Det viser Folkeskolens årlige undersøgelse af, hvilke skoler der nedlægges eller slås sammen til sommer. På ti år er antallet af folkeskoler og specialskoler ellers reduceret med over 350.

1 skole nedlægges

Røsnæs Skole med 75 elever er den eneste skole, der nedlægges i 2018. Politikerne i Kalundborg kunne have sløjfet skolen i 2017, men gav den et år mere, så landsbyen kunne nå at anmelde en friskole. Det er præcis, hvad der er sket.

18 skoler lægges sammen

Varde Kommune tegner sig for otte af de skoler, der lægges sammen til sommer. Skolerne lægges sammen parvis, og i to tilfælde fører det til skoler med tre matrikler, da den ene part i fusionen har to afdelinger i forvejen. I Furesø Kommune har det selvstændige ADHD- og Autismecenter sin ADHD-afdeling på Syvstjerneskolen og autismeafdelingen på Lille Værløse Skole. Til august bliver de to afdelinger lagt ind under deres respektive værtsskoler.

Artiklen fortsætter under banneret

I Skive Kommune lægges tre skoler sammen, og Høje-Taastrup Kommune lægger også to skoler sammen. Beslutningen blev truffet i forbindelse med fristen for at nedlægge skoler i 2016, uden at der dengang blev sat årstal på udførelsen.

4 afdelinger bliver selvstændige

Afdelingerne på Dragør Skole Syd og Dragør Skole Nord i Dragør Kommune bliver selvstændige. Det samme gør afdelingerne Enghave og Melby på Frederiksværk Skole i Halsnæs Kommune. Samlet set bliver to nuværende skoler således til fire.

3 skoler mister hver en afdeling

I Varde Kommune lukker Billum Skole officielt. Skolen er en afdeling af Blåvandshuk Skole i Oksbøl og har været uden elever i dette skoleår, da der sidste sommer åbnede en friskole i byen. Udsigten til et år med en meget lille folkeskoleafdeling fik forældre til at flytte deres børn til hovedskolen i Oksbøl fra skoleårets start.

1 ny specialskole

Hørsholm Kommune planlægger at åbne en specialskole i foråret 2019.

Kilde: Lærerkredsene i DLF.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.275 andre er allerede tilmeldt