OK18
3   44

Bondo: Lockout vil ramme borgerne unødigt hårdt

Borgerne bliver ramt langt hårdere af en lockout end af den strejke, som de faglige organisationer havde varslet. Sådan lyder reaktionen på dagens konfliktvarsler fra formand for de kommunalt ansattes Forhandlingsfælleskab Anders Bondo.

Dagen startede med et lockoutvarsel for 120.000 statsansatte, herefter kom en varsling for 70.000 regionalt ansatte, og sidst på eftermiddagen fulgte KL trop ved at meddele, at de har i sinde at lockoute i omegnen af 250.000 kommunalt ansatte.

Artiklen fortsætter under banneret

I en pressemeddelelse kalder formand for lærerne og det kommunale og regionale forhandlingsfælleskab Anders Bondo Christensen arbejdsgivernes lockoutvarslerne for unødvendige.

"Der er tale om en unødig og en dramatisk skærpelse fra arbejdsgivernes side. Det er mindre end en uge siden, at lønmodtagerne blev beskyldt for at tage befolkningen som gidsler", lyder det fra Anders Bondo.

Dagens lockoutvarsler kommer som et modsvar på, at de faglige organisationer hver især har udvalgt omkring 10 procent af deres medlemmer, minimumsandelen for at kunne løsrive sig for en gældende overenskomst.

Vinther: Arbejdsgiverne ønsker hurtigt lovindgreb

Dagen igennem har arbejdsgiverne udtalt, at de har følt sig pressede af de faglige organisationers strejkevarsel. I pressemeddelelsen lægger Anders Bondo ikke skjul på, at formålet da også var at presse arbejdsgiverne.  

"Sandheden er, at vi med godt ti procent af lønmodtagerne i konflikt naturligvis ville lægge pres på vores arbejdsgivere. Men en kommende lockout vil ramme borgerne unødig hårdt", siger Anders Bondo.

Topforhandler for de statsansatte Flemming Vinther mener, at lockoutvarslerne er en voldsom optrapning af konflikten.

"Ved at øge dramatikken og gøre en konflikt meget voldsom, beder arbejdsgiverne tydeligvis om et hurtigt lovindgreb. Lønmodtagernes strejkekasser skal drænes mest muligt ved at skærpe konflikten og tilsvarende vil det skæppe betragteligt i de offentlige kasser", siger Flemming Vinther i pressemeddelelsen.  

Mens strejkerne er varslet til start 4. april, vil lockouten på alle tre områder kunne træde i kraft 10. april. Det er nu op til forligsmand Mette Christensen at forsøge at mægle med henblik på at undgå en storkonflikt, der vil ramme skoler og uddannelsesinstutioner, kollektiv trafik, sundhedsvæsen med videre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ