”Min tillid til Moderniseringsstyrelsen er på nulpunktet. Jeg synes, at styrelsen virker som endnu et led i et årelangt angreb på de offentlige ansatte", lyder det fra SF's gruppeformand Jacob Mark.

SF vil splitte Moderniseringsstyrelsen i to

Moderniseringsstyrelsen har været drivkraften bag en usund ok-forhandlingskultur, lyder det fra SF’s gruppeformand. Derfor ønsker partiet styrelsen spillet op i to, hvor den ene skal gå under navnet ’Styrelsen for godt arbejde’.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdsgivernes chefforhandler på statens område, innovationsminister Sophie Løhde, har netop opgraderet arbejdstagernes varslede strejker til en lockout af 120.000 statsligt ansatte.

Selvom SF's gruppeformand Jacob Mark kalder muligheden for lockout for et legitimt værktøj i en forhandlingssituation, mener han, at Sophie Løhdes lockoutvarsl er udtryk for, at ministeren ikke har nogen intentioner om at forhandle sig frem til en aftale.

Sophie Løhde: Omfattende lockout fra 10. april 

"Det forcerer konflikten unødigt, fordi fagbevægelsen jo kun har udtaget en lille gruppe af de offentlige ansatte til strejke. Det virker som om, man ikke ønsker forhandling, og man mest af alt ønsker en konflikt", siger han.

Det er Moderniseringsstyrelsen, der udgør forestår forhandlingerne på statens område på arbejdsgiversiden. Styrelsen blev oprettet i 2011, hvor man slog Økonomistyrelsen og Personalestyrelsen sammen. I sidste uge skrev chefredaktør på Netavisen PioPio Jens Jonatan Steen i sin leder, at sammenlægningen har skadet den danske model.

Med sammenlægningen af de to styrelser blev ansvaret for at effektivisere den offentlige sektor nemlig placeret samme sted, hvor ansvaret for at forhandle overenskomst for de statsansatte ligger. Og dét har givet arbejdsgiverne en helt unik position, mener Jens Jonatan Steen.

SF: Årelange angreb på de offentlige ansatte

Dén analyse er Jacob Mark enig i og anklager styrelsen for at være den "drivende kraft for en usund forhandlingskultur".

"Min tillid til Moderniseringsstyrelsen er på nulpunktet. Jeg synes, at styrelsen virker som endnu et led i et årelangt angreb på de offentlige ansatte. Jeg så på Twittr, at Sophie Løhde blev sur og sagde, at det ikke var fair at angribe Moderniseringsstyrelsen. Men jeg synes egentligt, at der ligger klokkeklare beviser for, at Moderniseringsstyrelsen er den drivende kraft i det her angreb mod de offentligt ansatte", siger han.

Ziegler: KL's bestyrelse diskuterer lockoutvarsel i morgen

SF ønsker derfor at vende tilbage til, at Moderniseringsstyrelsen var delt op i to styrelser.

"Vi vil splitte det til en økonomistyrelse og en personalestyrelse, som det var før. Og så skal personalestyrelsen kaldes for 'Godt arbejde' for at gøre det helt tydeligt, at det er det, den skal have fokus på", siger han og fortæller, at en selvstændig personalestyrelse ifølge partiet skal rykkes fra Finansministeriet over i Beskæftigelsesministeriet.

"For her arbejder man både med uddannelse og de ansattes arbejdsmiljø. Det tror jeg vil give en mere sund balance".

Det er kun den siddende regering, der har beføjelsen til at omlægge ministerier og styrelser.

SF: Regeringen roder rundt i den danske model

Jacob Mark undrer sig samtidig over, at finansminister Kristian Jensen på twitter har angivet, at det er regeringen, der forhandler på statens område.

"Det er meget utidigt, og jeg synes, at det viser, at regeringen roder rundt i, hvordan den danske model fungerer. Der er tydeligvis ikke vandtætte skotter mellem arbejdsgiverne og regeringen. Når vi er færdige med OK18, så er der brug for, at snakker om, hvordan vi kan styrke den danske model", siger han.

Få svar på dine spørgsmål om konflikt

 

Læs mere

Leder i Piopio