OK18
0   25

Demonstrant: ”Jeg forlod folkeskolen på grund af Lov 409”

Mette Zaar arbejder i dag på en privatskole. Da Lov 409 blev udgangen på lærerlockouten i 2013, følte hun, at hun ikke længere udføre sit arbejde i folkeskolen, som hun ønskede. I dag var hun mødt op for at demonstrere for en arbejdstidsaftale til lærerne foran Moderniseringsstyrelsen.

Lærere, pædagoger, sygeplejersker og andre offentlige ansatte var sent til eftermiddag samlet foran Moderingsstyrelsen i København for at demonstrere for, at de offentlige arbejdsgivere kommer forhandlerne fra arbejdstagerorganisationer i møde inden onsdagens deadline for overenskomstforhandlinger.

Foreningerne bag dagens demonstration

Københavns Lærerforening

3F København

BJMF - Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden

LFS - Landsforeningen for Socialpædagoger

FOA Social- og Sundhedsafdelingen

FOA 1

BUPL Hovedstaden

BUPL Storkøbenhavn

FOA / KLS

Københavns Lærerforening

HK Hovedstaden

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst

Uddannelsesforbundet København

En lang række københavnske fagforeninger havde klokken 17 kaldt til demonstration foran bygningen, hvor Moderniseringsstyrelsen hører til. Styrelsen udgør sammen med Finansministeriet forhandlingspartnerne på arbejdsgiversiden på det statslige område.

Artiklen fortsætter under banneret

Blandt de fremmødte var lærer Mette Zaar. For hende har de igangværende overenskomstforhandlinger en helt særlig betydning. Arbejdstidsloven, der blev vedtaget for lærerne tilbage i 2013 - Lov 409 - er nemlig hovedårsagen til, at hun i dag arbejder på en privatskole.

"Jeg forlod folkeskolen på grund af Lov 409 efter 18 år som folkeskolelærer. Den spændte for meget ben for, at jeg kunne udføre det arbejde, jeg gerne vil udføre", lød det fra Mette Zaar, imens der blandt andet blev sunget 'mere i løn' fra de fremmødte.

"På min nuværende skole er der meget kortere vej til ledelsen og mere tillid til den måde, vi lærere arbejder på", tilføjede hun.

Kommer næppe tilbage til folkeskolen

Selvom hun ikke længere har sin gang i folkeskolen, var hun i dag mødt op med et rødt flag for Københavns Lærerforening.

"Jeg er her i dag for at støtte op om folkeskolen, og jeg er stadig medlem af Danmarks Lærerforening", lød det fra Mette Zaar.

Men folkeskolen kommer hun næppe tilbage til, fortalte hun.

"Det tror jeg umiddelbart ikke, at jeg gør. Og det er rigtigt ærgerligt, fordi jeg var meget glad for mit arbejde i folkeskolen. Men det kommer helt an på, hvordan en aftale for lærerne kommer til at se ud, og hvad der kommer til at ske med folkeskolen".

Et afgørende døgn

Overenskomstforhandlingerne på statens område brød sammen sent fredag eftermiddag. Søndag eftermiddag mødtes forhandlingsfællesskabet med KL for at forhandle i håbet om, at det her var muligt at indgå en aftale.

Meldingen fra formand for det kommunale og regionale forhandlingsfælleskab og formand for lærerne Anders Bondo Christensen var dog tidligere i dag, at parterne ikke var kommet en aftale nærmere i løbet af det syv timer lange møde.

I en video har Anders Bondo i dag meldt ud, at han forventer, at det i dag bliver afgjort, om det er muligt at nå til enighed på kommunernes og regionernes område, eller om forhandlingerne også her bryder sammen.

Lærer: Det er rart at se solidariteten

Mette Zaar var mødt op til eftermiddagens demonstration med lærer på Skolen på Islands Brygge Signe Dreyer. Hun kaldte det "rystende", at det endnu ikke er lykkes parterne at nå frem til en aftale.

Til gengæld var hun glad for at se, at mange var mødt op til demonstrationen.

"Det betyder rigtigt meget for mig at være her i dag, og jeg synes, at det er utrolig rart, at der er så mange, der er solidariske med lærerne i øjeblikket og har været det siden lockouten", lød det fra Signe Dreyer.

For Signe Dreyer er de nuværende forhandlinger begyndelsen på enden på konflikten fra 2013.

"Jeg ser det her som starten på afslutningen på den situation, vi kom ud for for fem år siden. For den er jo slet ikke færdig. Vi har ventet i fem år på at få en arbejdstidsaftale, og det skal ske nu. Vi skal have det her afsluttet".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ