OK18
5   37

OK18: Nu går vi ind i det afgørende døgn

I dette døgn bliver det efter alt at dømme knald eller fald for de kommunale overenskomstforhandlinger. "Deadline er den 28., og derfor må dagen i dag blive den dag, hvor vi finder ud af, om der kan laves en aftale", siger Anders Bondo i en video til medlemmerne.

Parterne kom ifølge Anders Bondo ikke hinanden væsentligt nærmere i løbet af syv timers eftermiddags- og aftenmøde i KL-Huset i går søndag, og han regner altså med at de mødes igen senere i dag til det afgørende møde.

Lærernes arbejdstidsforhandlinger er - ligesom ved de statslige forhandinger, der brød sammen i fredags - en af de afgørende knaster.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er stadig i fokus for alle organistionerne på det kommunale område, ligesom det har været for organisationerne på det statslige område. Vi har et krav om, at der skal være reelle forhandlinger om en arbejdstidsaftale for underviserne både på det kommunale område og på det statslige område, og det krav står vi fast ved", siger han og fortæller, at Lærernes Centralorgansation har sendt endnu et udspil til en arbejdstidsaftale til KL's forhandlere.

DET FORHANDLER DE OM

Danmarks Lærerforening vedtog overenskomstkrav på kongressen i oktober 2017. På arbejdstidsområdet lød kravet:

"Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte et professionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op til kravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen. Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, som modsvarer øvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked." Dertil kommer en række løn- og tryghedskrav:

DLF har vedtaget overenskomstkrav - se dem her

Siden er kravene indgået i de samlede generelle krav fra de kommunalt ansattes Forhandlingsfællesskab til KL - hent dem her 

og i Lærernes Centralorganisations specielle krav på underviserområdet - hent dem her 

Fra arbejdsgiverside har KL rejst  krav på det generelle område - hent dem her

og på lærerområdet - hent dem her

"Når dagen i dag er omme, ved vi om vi kan lande en aftale", slutter Anders Bondo og opfordrer Lærerforeningens medlemmer til at krydse fingre.

Følg med på folkeskolen.dk/OK18

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ