I 2013 stod Jan Trojaborg også på blokvognen foran KL-huset i Weidekampsgade.

OK18: Offentligt ansatte demonstrerer torsdag foran KL-huset

Tålmodigheden med KL er ved at løbe ud hos en stribe københavnske fagforeninger for offentligt ansatte, som i morgen kalder til demonstration for KL-huset. Københavns Lærerforening møder dog ikke så talstærkt frem, da demonstrationen falder sammen med KLF's generalforsamling.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Valg i København: Hvem skal afløse Trojaborg? 

Spændingen er lidt større end sædvanligt ved Københavns Lærerforenings opstillingsgeneralforsamling i morgen, fordi formand gennem 23 år, Jan Trojaborg, ikke stiller op igen. Derfor forventes et noget større fremmøde til generalforsamlingen end sædvanlig. Trojaborg selv har til gengæld sagt ja til en opfordring til at tale ved demonstrationen:

"Vi har jo den her kalenderudfordring, som vi ikke kunne gøre noget ved. Men jeg tror, der bliver lejlighed til flere manifestationer fremad", siger Jan Trojaborg og opfordrer lærere fra nabokommunerne til at møde frem foran KL's hus nær Langebro i København i morgen kl. 17.

Bondo: Vi er ikke kommet meget nærmere OK-målstregen 

Mens overenskomstforhandlingerne mellem KL og de kommunalt ansatte pt. ligger stille og afventer de træge forhandlinger på det statslige område, har en gruppe københavnske fagforeninger med Landsforeningen for Socialpædagoger som initiativtager trommet sammen til en hurtigt planlagt demonstration. 

Jan Trojaborg vil tale om den offentlige sektors betydning:

"Det er jo grotesk, at mens neoliberale og indflydelsesrige kræfter som fx OECD understreger vigtigheden af at bekæmpe ulighed og have en stærk offentlig sektor, taler regeringen og Moderniseringsstyrelsen om den offentlige sektor som en belastning".

"Den offentlige sektor er en vigtig forudsætning for en velfungerende privat sektor", understreger han og reagerer både på, at KL ikke vil indgå en aftale på lærerområdet, selvom aftalesystemet har fungeret godt i 100 år og på, at de offentlige arbejdsgivere ikke vil give deres ansatte en lønudviklig, der modsvarer udviklingen i det private erhvervsliv.