OK18
2   45

Forligsmanden har indkaldt de offentlige forhandlere

Forligsmand Mette Christensen har indbudt både statens, regionernes og kommunernes overenskomstforhandlere til møder allerede på torsdag den 1. marts - møder som kan aflyses, hvis parterne når til enighed inden deadline på onsdag.

Fredag erklærede arbejdstagerens forhandlere på det statslige område sammenbrud i forhandlingerne. Men det er altså ikke kun på statens område, at forligsmand Mette Christensen nu gør klar til at mægle mellem parterne i et forsøg på at undgå konflikt - hun har også valgt at indkalde forhandlerne i kommuner og regioner, hvor parterne fortsat forhandler, erfarer folkeskolen.dk

Forligsmanden

Fhv. vicepræsident i Sø- og Handelsretten Mette Christensen er en af fire forligsmænd i Forligsinstitutionen. Hun er født i 1945, var  vicepræsident i Sø- og Handelsretten fra 1994 til 2015 og har været forligsmand siden 1993. Det var også hende, der forgæves forsøgte at opnå forlig i konflikten om lærernes arbejdstid i 2013.

I køreplanen for forhandlingerne har parterne aftalt en deadline den 28. februar, altså på onsdag, og hvis de ikke er nået til enighed dér, kan de varsle strejke henholdsvis lockout. Forligsinstitutionen har til formål at hjælpe parterne til at opnå enighed, så arbejdsnedlæggelser undgås. Forligsmanden kan udsætte konflikter, hvis hun vurderer, at der er mulighed for at opnå et resultat, og hun har mulighed for at  tvinge parterne til at genoptage forhandlinger om bestemte punkter.

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ