Ifølge Dansk Skolebridge styrker det elevernes logiske sans, koncentrationsevne og indlæring, hvis de spiller bridge i skolen.

Dansk Skolebridge vil også på finansloven

Dansk Skoleskak blev tidligere på måneden tilgodeset med en kontant støtte på to millioner kroner i regeringens finanslovsforslag. Nu vil Dansk Skolebridge også have støtte til sine aktiviteter i skolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da regeringen 31. august præsenterede sit finanslovsforslag, var der ikke de store overraskelser på folkeskoleområdet - altså lige bortset fra, at organisationen Dansk Skoleskak var kommet på finansloven.

I regeringens udkast til finansloven står Dansk Skoleskak til at få et tilskud på to millioner kroner årligt i perioden 2018-2021. Det er faldet foreningen Dansk Skolebridge for brystet, og de vil nu også på finansloven. Det skriver formand Morten Bilde i et brev til Folketingets Undervisningsudvalg.

"Dansk Skolebridge vil ligesom skoleskak gerne på finansloven, så foreningen kan fortsætte det gode arbejde", skriver Morten Bilde og forklarer, at siden foreningen blev etableret i 2015 har de fået introduceret bridge for mere end 3000 elever på cirka 100 skoler over hele landet.

Få skolenyheder i regeringens finanslovsforslag

Ifølge formanden kan bridgespillet bruges til at styrke en række af de basale færdigheder i skolen.

"I dag udviser mange børn en adfærd, hvor de er sig selv nærmest. Bridgespillet derimod handler om samarbejde, kommunikation, strategi og samvær. Og ydermere styrker det børnenes logiske sans, koncentrationsevne og dermed indlæring. Bridge kan spilles på tværs af sociale niveauer, og vi oplever teenagere, som normalt er støjende i klassen, sidde helt stille og koncentrere sig tre timer i træk", argumenterer Morten Bilde.

Udvikling kræver støtte

Indtil nu har et antal frivillige bridgespillere stået for undervisningen i bridge på skolerne, men hvis den gode udvikling skal fortsætte, så kræver det ifølge Morten Bilde støtte fra politikerne.

Skolebridge skal styrke elever

Dansk Bridgeforbund støtter også projektet med skolebridge, men de har ifølge Morten Bilde ikke selv økonomi og kapacitet til at løse "den vigtige opgave".

"Skal denne meget positive udvikling fortsætte og forankres bredere i skolerne, kræver det økonomisk støtte til at uddanne bridgelærere, udvikle undervisningsmateriale, udbygge mulighederne for at få bridgen ind i børnenes fritidsliv og meget mere", skriver formanden. Han håber, at Skolebridge-foreningen kan få foretræde for Folketingets Undervisningsudvalg ved deres næste møde i oktober, så foreningen kan få lejlighed til at overbevise politikerne om, at de skal have støtte ligesom Dansk Skoleskak.

Powered by Labrador CMS