"Vi har fået en kraftig opfordring om at skulle sætte gang i drøftelserne, så hurtigt som muligt. Den opfordring blev gentaget fra Lærerforeningen. Det har vi lyttet til", siger KL's chefforhandler Kristian Heuniche.

KL og lærernes forhandlere mødes på mandag

De offentligt ansattes organisationer har sammen opfordret KL til hurtigt at komme i gang med forhandlinger om lærernes arbejdstid. KL har lyttet til opfordringerne og inviteret lærernes forhandlere til møde på mandag.

Publiceret

DLF's krav til arbejdstid

"Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte etprofessionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op tilkravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen.

Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, sommodsvarer øvrige ansattes rettigheder på det kommunalearbejdsmarked".

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi forventer, at KL og Moderniseringsstyrelsen optager reelle, frie og fair forhandlinger med organisationerne på undervisningsområdet med henblik på at kunne indgå en aftale om arbejdstid", sådan lød det i oktober et brev, som var underskrevet af en lang række formænd for fagforeninger på det offentlige område. I brevet opfordrede formændene til, at forhandlingerne begyndte hurtigst muligt.

 Fagbosser til KL: Lærernes arbejdstid skal forhandles ved OK18

Og da DLF's kongres vedtog, hvilke krav lærerne skal stille til de kommende overenskomstforhandlinger med KL, var budskabet fra DLF, at man hurtigst muligt vil forsøge at komme i gang med lærernes arbejdstidsforhandlinger.

 

DLF vil forhandle arbejdstid allerede nu

Kravene til de kommende overenskomstforhandlinger udveksles den 12. december, og forhandlingsmøderne begynder efter planen til januar. Men nu har KL inviteret lærernes forhandlere til et møde på mandag. KL's chefforhandler Kristian Heuniche fortæller, at det før er sket, at der har været drøftelser inden kravudvekslingen.

"Det er ikke helt vildt unikt. Vi har fået en kraftig opfordring om at skulle sætte gang i drøftelserne, så hurtigt som muligt. Den opfordring blev gentaget fra Lærerforeningen. Det har vi lyttet til. Så derfor fandt vi det naturligt at invitere til et møde", siger Kristian Heuniche.  

Formand for DLF Anders Bondo Christensen glæder sig til mødet.

"Vi er rigtig glade for, at vi skal have et møde. Det er det alle organisationer har opfordret til", siger han.