DLF-kongres '17
3   46

DLF vil forhandle arbejdstid med KL allerede nu

Allerede i morgen tidlig mødes DLF med Lærernes Centralorganisation for at blive enige om kravene til de kommende overenskomstforhandlinger. Målet er at få KL til at begynde på lærernes arbejdstidsforhandlinger længe før planlagt.

"Aftalte rammer for arbejdstiden, der skal understøtte et professionelt lærerarbejde, lærernes mulighed for at leve op til kravene i lovgivningen og skabe kvalitet i undervisningen.

Arbejdstidsregler for lærere skal sikre rettigheder, som modsvarer øvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked".

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan lyder det arbejdstidskrav, som lærernes kongres netop har vedtaget. Allerede i morgen kl. 8 mødes forretningsudvalget i Lærernes Centralorganisation for at koordinere arbejdstidskravet. Målet er, at lærernes arbejdstidsforhandlinger kan gå i gang så hurtigt som muligt - i hvert fald før den planlagte startdato i december.

"Vi stiller ét arbejdstidskrav. Vi har formuleret det således, at der er forskellige landingsbaner, og det har været vores intention hele tiden.  Vi skal have forhandlede arbejdstidsregler. Det har vi de andre organisationers opbakning til. Og det er enormt værdifuldt, men det er også en forpligtelse for os. Så vi er meget snart klar til at sætte os til forhandlingsbordet, hvis arbejdsgiverne vil være med til det. Det her er kompliceret, og det vil være en fordel, at vi kan komme i gang snart", siger formand for Overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen til folkeskolen.dk efter kongressen.

Plads til forberedelse

I kravet om arbejdstid er der ikke nævnt tid til forberedelse. Men der er tænkt på lærernes forberedelse i kravet:

"Som der står i vores principprogram, så vil vi rigtig gerne have en professionsaftale. En aftale, der passer til undervisningsområderne og til lærerarbejdet. Det er selvfølgelig enormt vigtigt", siger Gordon Ørskov.

I kravformuleringen står også, at lærerne ønsker arbejdstidsregler, der skal modsvare "øvrige ansattes rettigheder på det kommunale arbejdsmarked".

"Den værdi vores arbejdstidsregler har skal have skal modsvare det de andre organisationer har. Det er vigtigt for os, at værdien af de arbejdstidsregler vi har, kommer op på niveau med det de andre har", siger Gordon Ørskov Madsen og forklarer, hvorfor det er en del af arbejdstidskravet:  

"Vores arbejdsregler i Lov 409 er meget sparsomme og har ikke ret stor værdi. Det er arbejdsgiverne, der har den fulde fleksibilitet. Man har en årsnorm, hvor man i store træk kan skalte og valte med vores arbejdstilrettelæggelse. Andre har mere håndfaste regler, nogle planlægningsbestemmelser, nogle varslingsbestemmelser, nogle opgørelsesbestemmelser, hvis vi ikke skal have det, så skal vi have noget, der værdimæssigt modsvarer det - og det er vigtigt for os", siger han.

DLF håber KL er klar til at forhandle nu 

Egentlig er det planlagt, at KL og lærernes forhandlere udveksler krav til december. Men Gordon Ørskov håber, at parterne kan begynde forhandlingerne om lærernes arbejdstid så hurtigt som muligt.

"Nu har vi et sæt krav, som vi bringer ind i LC. Det skal vi selvfølgelig have koordineret, fordi det er LC der skal forhandle, det er LC der skal stille kravene, så vi skal have pudset og filet hist og her om nødvendigt", siger han om mødet, som foregår i morgen tidlig. Og når Lærernes Centralorganisation er blevet enige om kravene, håber Gordon Ørskov, at KL er klar til at forhandle om lærernes arbejdstid.

"Når der ligger en tilkendegivelse fra både CFU og Forhandlingsfællesskabet om, at man står bag os og at der skal ske realitetsforhandlinger så er det en opfordring til, at vi kommer hurtigt i gang. Så derfor er det vigtigt at vi er klar". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ