Højmeskolen 
kl. 12.03:
 4. klasse

Pas på passwords

Lykke Møller Kristensen kommer for sent til oplægget på 4. årgang. Hun glemte sin taske på lærerværelset. På vejen tilbage møder hun en dreng. »Han stod og græd. Med en stor Samsung-telefon. Han havde screendumpet et rødt snap med gul skrift. På teksten stod der ’Gå ud og hæng dig selv’. Så kom der en lærer«, siger Lykke Møller Kristensen, da hun forklarer, hvorfor hun kom for sent.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Snapchat er stort på 4. årgang på Højmeskolen, erfarer Lykke Møller Kristensen hurtigt. »Er der nogle af jer, som samler på flammer? Streaks? Dage?« spørger hun rundt i salen. Mange nikker. Snapchat­streaks kender de fleste i 4. klasse. Det er, når venner snapper med den samme person mere end tre dage i træk. Snapchat viser hvor mange dage i træk med et tal og et flammesymbol.

"Min fucking skole har taget min mobiltelefon"

»Hvor mange har over 50 streaks?« spørger Lykke Møller Kristensen. Og en del fingre ryger op. »Hvor mange har over 100? 150?« Kun en enkelt finger er oppe, da tallet når over 200. 200 dage, hvor eleven hver dag har snappet med den samme person.

»Jeg havde 157 streaks, men så skulle jeg på ferie, og så gav jeg min kode til en, som jeg virkelig kunne stole på«, siger en.

»Jeg havde over 200, men så skulle jeg på spejderlejr, og så mistede jeg dem. Jeg smuglede faktisk min telefon med på spejderlejr for at passe mine streaks, men jeg mistede dem alligevel. Så blev jeg da klogere«, siger en anden.

»Hvis jeg skal på ferie, så giver jeg altid koden til min kusine«, lyder det fra en.

»Det er en god ide at tænke sig rigtig godt om. Den kode, som man giver til andre, skal ikke være den samme, som I bruger til alle jeres andre steder. I skal ændre koden, hvis I giver den ud«, understreger Lykke Møller Kristensen.

Powered by Labrador CMS