DLF-kongres '17
0   2

DLF efterlyser vidner til sag om ophavsret

Danmarks Lærerforening efterspørger lærere, som vil stille op som vidne i foreningens retsag om ophavsret i de digitale læringsplatforme.

Hvem har ophavsretten til ordlyden i de undervisningsforløb, som lærerne bliver påsat at dele i kommunens læringsplatform? 

Det vil Danmarks Lærerforening have klarlagt, og derfor anlagde foreningen sidste år en voldgiftssag mod KL ved Arbejdsretten. 

Artiklen fortsætter under banneret

Sagen er endnu ikke kommet for retten, og Danmarks Lærerforening kender endnu ikke en dato. Det fortalte hovedstyrelsesmedlem og formand for foreningens undervisningsudvalg Bjørn Hansen til foreningens kongres i Tivoli Congres Center i København.

"Der mangler stadigvæk en masse, før vi kommer frem til at fastsætte en dato for, hvornår retsagen kommer til at køre", sagde han. 

Men han kunne fortælle, at der er en smule fremskridt. 

"Faktisk har vi i denne her uge fået at vide, at der nu er en fremdrift. Og den går ud på, at vi er blevet bedt om at finde nogle lærere, som vil være vidner. Nogle lærere, som skriftligt eller igennem udtalelser er blevet pålagt meget bestemt fra en skoleleder, at de skal dele deres undervisningsforløb på en digital læringsplatform på den og den måde", sagde han. 

Bjørn Hansen opfordrede derfor deltagerne på kongressen til at få lærere til at melde sig som vidner. 

"Hvis I har sådan nogle lærere i jeres bagland, så vil vi rigtigt gerne have, at I sender navn og mail", lød opfordringen. 

Det afgørende punkt i retten bliver fortolkningen af hvorvidt skolens "sædvanlige virksomhed" med indførslen af læringsplatformene er afhængig af, at ophavsretten til undervisningsmaterialerne bliver delt mellem ansat og arbejdsgiver - som man kender det fra for eksempel fastansatte journalister og fotografer.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.283 andre er allerede tilmeldt