DM i Fagene er i gang, men i år der der ikke plads til idrætsudøvere. Faget idræt er røget ud – til gengæld er biologi og historie med – sammen med det faste team i dansk og matematik.

DM i fagene – nu også med biologi og historie

Nu kan lærerne igen tilmelde elever til danmarksmesterskaberne i skolefag. I år konkurreres der i dansk, matematik, biologi og historie. Idræt var med sidste år, men er droppet i år.

Publiceret

DM i Fagene for andengang

DM i Fagene blev afviklet første gang i 2016-17, og i detteskoleår gennemføres de regionale mesterskaber fra 1. september - 6.december 2017.  Den 31. januar 2018 findesdanmarksmestrene.

DM i Fagene drives af Danske Skoleelever sammen med etkonsortium bestående af Aalborg Kommune, Randers Kommune, ViaUniversity College, Professionshøjskolen Metropol, DanmarksMatematiklærerforening, Danmarks Private Skoler,  DanskErhverv, Dansk Industri, LO, Alinea, Det Danske Spejderkorps, KL ogUndervisningsministeriet.

• DM i Fagene er finansieret af Undervisningsministeriet med 10millioner kroner i foreløbigt tre år. Herudover bidrager allekonsortiets medlemmer med en egenfinansiering på 100.000 kr.hver.

• Alle opgaverne til DM i Fagene kvalitetssikres af DanmarksMatematiklærerforening og Via University.

De regionale mesterskaber foregår via en online platform pådmifagene.dk. Landsmesterskabet foregår ved, at eleverne mødesfysisk og dyster i case baserede opgaver, der er udarbejdet isamarbejde med en række danske virksomheder.

I fjor dystede elever i dansk, matematik og idræt. I år er idrætrøget ud, til gengæld dystes der også i fagene biologi oghistorie.

Du kan læse mere om DM i Fagene på sitet dmifagene.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I fjor deltog over 3.000 skoleelever fra 7.-9. klasse over hele landet i konkurrencen DM i fagene, men i år forventer Danske Skoleelever, at tallet stiger til 12.000. I år dystes der atter i fagene dansk og matematik, mens biologi og historie er "nye i klassen".  

Om årets konkurrence siger formand for Danske Skoleelever, Jakob Bonde Nielsen, til folkeskolen.dk:

"Formålet er at lægge vægt på, at det skal være sejt at være dygtig i skolen. Vi taler meget om de stolte nørder i skolen. Det skal være sejt at sætte sig ind i stoffet, ikke kun at være god til fodbold".

DM i fagene: Nu kan dine elever blive Danmarksmestre i dansk

 

KL går med i DM i fagene

Logistiske udfordringer for konkurrencer i idræt Og apropos fodbold, så er idræt røget ud i år, hvorfor mon det?

"Erfaringerne fra sidste år viste, at det var sværere at få idræt til at fungere, så vi vil hellere bruge ressourcer på biologi og historie som nye fag i konkurrencen", siger Jakob Bonde Nielsen.

Formanden kan ikke uddybe vanskelighederne med idræt ud over, at der var nogle logistiske problemer, og at der skulle bruges idrætshaller mv.

Før der blev fløjtet op til DM i fagene i fjor, sagde daværende minister Ellen Trane Nørby (V):

"Når det handler om idræt, tør vi godt dyrke talenterne, men det kniber med at hylde den elev, der er dygtig til for eksempel matematik. Jeg håber, at DM i fagene kan være med til at gøre det klart, at det faktisk er smart at være fagligt dygtig".

Danmarksmestrene i dansk, matematik og idræt er fundet

Ikke elitær konkurrence

Der har været diskussioner om DM i fagene hos Danske Skoleelever - også hvorvidt konkurrencen trækker i en elitær retning. Hertil siger Jakob Bonde Nielsen:

"Det synes jeg ikke, konceptet er, at vi lægger vægt på, at man gerne må være god i skolen".

Blandt de erfaringer, Danske Skoleelever har gjort sig siden første DM i fjor er, at skolerne skal tilbydes vejledning, fortæller formand Jakob Bonde Nielsen. Derfor tilbyder Danske Skoleelver nu at tage ud på skolerne og fortælle om DM i fagene og vejlede i tilmelding til konkurrencen.