Med trusler om død og vold på telefonen presses elever på Skolen ved Sundet til at overføre penge via MobilePay til en ukendt gruppe unge. SSP og politiet arbejder med sagen, og forældre til børn i 7.-9. klasse er indkaldt til orienteringsmøde på skolen.

Dødstrusler på Amager: Elever udsættes for pengeafpresning

Skolen ved Sundet i København har indkaldt forældre til børn i 7.-9. klasse til møde, fordi "en større gruppe, som ikke har deres daglige gang på skolen" med dødstrusler kræver penge af elever på skolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I beskeder med trusler om død eller vold  presses elever på Skolen ved Sundet på Amager til at overføre pengebeløb via MobilePay til en gruppe unge. 

På skolens Forældreintra skriver afdelingsleder Lars Rye Vadmand blandt andet:

"Skolen har via SSP (samarbejdet mellem socialforvaltning, skole og politi) erfaret, at elever i flere tilfælde, og under trusler om vold og død, har været udsat for pengeafpresning. Skolen har i den forbindelse taget kontakt til flere forældre til elever, som vi antager er udsat for pengeafpresningen".

I opslaget på Forældreintra står også, at en gruppe gadeplansarbejdere er på sagen.

"SSP opfordrer på det kraftigste til, at I hjemme taler med jeres barn, om det er noget, der er kendskab til og forebyggende får talt om, hvad man skal gøre, hvis man oplever noget lignende. Hvis jeres barn har været udsat for trusler og/eller pengeafpresning, så kontakt politiet", skriver Lars Rye Vadmand på intra.

Skolen har indkaldt forældre med børn i 7.-9. klasse til et møde 11. september, hvor skolens ledelse vil orientere om sagen. Sagerne er anmeldt til politiet, der sammen med SSP arbejder på at få afdækket, hvem der står bag.

Overfor folkeskolen.dk bekræfter Lars Rye Vadmand, at skolen har indkaldt til det orienterende møde, men han ønsker ikke at udtale sig om sagen, så længe den kører - og før orienteringsmødet for forældrene den 11. september. Ifølge ham er det ikke en "skolesag", da de kendte tilfælde ind til nu har vist sig at være foregået uden for skolen i fritiden. På forældreintra fortæller ledelsen, at skolen er meget opmærksom på gæster udefra, "således at alle elever kan føle sig trygge i skoletiden".

(Overskriften er ændret 30/8 - kl. 13.50 - som det fremgår af artiklen er der ikke belæg for, at truslerne er foregået på skolen).