Høje Taastrup Kommune
5   8

Ziegler: Høje-Taastrup skal være forrest med 21st century skills

Høje-Taastrup Kommune skal være længst med at udvikle en skole, som forbereder eleverne til fremtidens arbejdsmarked. En ny skole og en helt ny filosofi skal bane vejen, lyder det fra borgmester Michael Ziegler (K).

Det er vanskeligt at spå om fremtiden, og derfor er det også svært at forudse, hvilke kvalifikationer fremtidens arbejdsmarked vil efterspørge.

Mange er dog enige i, at arbejdsmarkedet vil have ændret sig markant, og derfor må skolen følge med.

Det mener man i hvert fald i Høje-Taastrup Kommune vest for København, som i dag har holdt konference med udgangspunkt i en ambition om at føre skolevæsenet ind i det 21. århundrede.

Visionen for den nye skole

Den nye skole skal fungere som et laboratorium og designværksted, hvor eleverne udvikler sig fagligt og socialt gennem teamwork og i samarbejde med uddannelsesinstitutioner, forskere, innovative virksomheder og lokalbefolkning. Den ventes færdig senest 2021.

Det sker blandt andet ved at bygge en ny skole, som skal være kommunens spydspids for kommunens satsning, fortæller borgmester Michael Ziegler.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi er nået frem til, at det ikke giver mening at lave en traditionel skole. Vi samler to skoler og bygger en helt ny fra grunden, som er baseret på to ting; 21st skills og Stem-kompetencer science, technology, engineering og mathematics, red.)", siger borgmesteren, som også er KL's politiske chefforhandler Michael Ziegler.

Ziegler: Realistisk målsætning

Han fortæller, at den nye skole forventes færdig omkring 2020-2021.

"Jeg så gerne, at vi i 2020 er det skolevæsen i Danmark, som er længst med udviklingen af de her kompetencer, og i at børnene lærerne dem selv at udvikle og at være innovative. Det tror jeg er realistisk. For nu lige tror jeg, at vi er tæt på at være dem, der er længst", lyder det fra Michael Ziegler.

Hvad skal eleverne kunne?

Det er sigtet, at eleverne bliver bedre til at samarbejde, kreativtet og det at være eksperimenterende. Der skal indføres et større fokus på teknologi og naturvidenskab. Fag og mål skal desuden mest muligt tænkes ind i tværfaglige forløb. 

Borgmesteren understreger, at kommunens udviklingsplaner langt fra kun handler om at bygge en ny skole, men skolen har til formål at være en spydspids for forandringen.

Er der afsat resurser til andet end at bygge en ny skole?

"Der er etableret særlige læringsrum på de to skoler, som fusioneres sammen til den nye skole. For når de rykker ind i den nye skole, så kan man ikke bare sig vupti, og så er pædagogikken ændret. Det bliver man nødt til at øve sig på. Fra politisk hold er der ikke afsat x-antal kroner til det her. Men der er sat rigtigt mange penge af til at bygge den nye skole".

Læringsrummene på de to skoler er blandt andet udstyret med udstyr fra Lego-education, som er en af samarbejdspartnerne.

Inspiration fra Californien

Der er ikke besluttet nogle konkrette planer for, hvornår og hvordan kommunens skoler skal arbejde med de nye visioner. Men for at markere en start har alle kommunens ansatte på skoleområdet i dag været inviteret til en fælles konference.

"Det handler om at få lidt appetit på det og høre, hvad det her er for noget. Vi har blandt andet besøg af skolelederen fra en californisk skole, som hedder High Tech High, der er baseret på de her principper. De er virkelig lykkes med at rykke eleverne kolossalt meget", siger han.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.870 andre er allerede tilmeldt