Lærerne: Folkeskolerne mister dobbelt så meget, som Løkke tilfører

Regeringen vil give 500 millioner kroner over tre år til udvalgte skoler, der formår at løfte de svageste elevers karakterer. Men i samme periode reduceres bloktilskuddet med 1500 millioner, påpeger Danmarks Lærerforening og understreger, at alle skoler har brug for et løft.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lars Løkke: "Vi har mistet tålmodigheden på vores børns vegne" 

"Regeringen vil med en ny pulje give resurser til udvalgte skoler, der kan fremvise bestemte faglige resultater for de svageste elever. Hvis man vil hæve kvaliteten i undervisningen, er der brug for et løft på alle skoler", siger Anders Bondo Christensen i en kommentar til dagens udmelding fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Merete Riisager.

"Danmarks Lærerforening har sammen med folkeskolens øvrige parter præsenteret regeringen for en model, der efter vores mening ville have skabt langt større effekt af de 500 mio. kroner. Desværre valgte regeringen ikke at lytte til anbefalingerne", siger han.

Regeringens model betyder at 120 skoler efter henholdsvis et, to og tre år skal kunne fremvise forbedrede faglige resultater i dansk og matematik på fem procentpoint per år for at få del i puljens 500 mio. kroner. Danmarks Lærerforening peger på risikoen for karakterinflation og tror i det hele taget ikke på belønningsstrategien i regeringens model. 

Her er de 120 skoler, som kan få del i Løkkes 'præmie'-millioner