Arbejdstid - lokalt
1   26

Faaborg-lærere har fået en aftale, de har haft indflydelse på

I dag har formanden for lærerkredsen og to kommunale chefer sat deres underskrift på en længe ventet aftale om arbejdstiden for lærerne i Faaborg-Midtfyn Kommune. Aftalen er kulminationen på en proces, hvor kreds og kommune har besøgt alle skoler og lyttet til lærernes ønsker.

"Vi har fået en rigtig fin aftale, og alle lærerne har haft mulighed for at sige, hvad de godt kunne tænke sig, og jeg synes, vi har fået rigtig mange af de ting med", fortæller en glad kredsformand Peter Lund Andersen.

"Vi viser, at Faaborg-Midtfyn Kommune er en attraktiv arbejdsplads, at vi er fælles om at skabe den gode skole, og at en forudsætning for det er, at der er nogle ordentlige arbejdsvilkår".

Artiklen fortsætter under banneret

Han fremhæver tre hovedretninger i aftalen - et loft over undervisningstiden, så hver lærer max skal undervise 26 lektioner om ugen, at lærerne har fået en pulje forberedelsestimer, som de selv kan disponere over, og at aftalepapiret lægger en stærk retning for fremtiden, som sikrer, at en god skole skabes i dialog. (se aftalen via linket under artiklen).

Loft over timetallet og en pulje til forberedelse var netop nogle af de hovedønsker, der kom frem, da fagbladet Folkeskolen var med på skolerundturen, hvor kreds og kommune besøgte Tre Ege Skole i Ryslinge.

I løbet af efteråret 2016 besøgte lærerkredsen og de to forvaltningschefer Ulrik Bollerup Thomsen og Jakob Vejlø sammen alle kommunens folkeskoler med henblik på dialog og at samle input fra alle lærere og børnehaveklasseledere.

"Det har været en stor fornøjelse at besøge alle vores folkeskoler sammen med lærerkredsen, og fantastisk at opleve det meget store engagement blandt lærere, børnehaveklasseledere og ledere. Alle brænder for at lave god skole!", lyder meldingen fra de to forvaltningschefer i dag i en pressemeddelelse om aftalen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ