It
0   0

Watson går global sejrsgang

Efter at IBM’s Watson havde vundet overbevisende i det amerikanske Jeopardy i 2011, gik den globale it-koncern i gang med at kommercialisere potentialet.

I disse år breder forsøgene med kognitiv intelligens sig ud over stort set alle videntunge brancher på arbejdsmarkedet.

Det nye er, at virtuelle robotter eller det, som på amerikansk kaldes »machine ­learning«, ændrer jobindholdet hos højtuddannede og ikke længere kun hos industriarbejdere, og at de nu også holder deres indtog i undervisningssektoren.

Alle, der beskæftiger sig med at indsamle, organisere og analysere viden, kan med rette føle, at Watson ånder dem i nakken - eller rækker dem en hjælpende hånd. Superhjernen står klar til på få sekunder at indsamle facts, holdninger, vurderinger, cases, domme, diagnoser, materialer, formler og så videre, hvorefter den går i gang med at organisere og analysere materialerne.

De brancherettede Watson-robotter gennemtrawler databaser på tværs af jordkloden i et tempo, som ændrer en lang række jobfunktioner. Ud over læger er advokater, bankmedarbejdere og universitetslærere nogle af dem, som allerede har mærket konsekvenserne af kunstig intelligens.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.872 andre er allerede tilmeldt