Det næste år hedder formanden for Lærerstuderendes Landskreds Jenny Maria Jørgensen.

De studerende har valgt ny formand

De næste 12 måneder hedder formanden for Lærerstuderendes Landskreds Jenny Maria Jørgensen. Første punkt på dagsordenen er en turné til de 15 uddannelsessteder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er vigtigt for mig, at jeg bliver en formand, der er i øjenhøjde med de studerende", lyder det fra den nyudnævnte formand, der blev valgt i lørdags uden modkandidater på foreningens årsmøde.

Jenny Maria Jørgensen bliver den første formand, der som udgangspunkt kun sidder et år på posten. Tidligere har formanden siddet for en toårig periode, men på sidste års årsmøde blev det reduceret til 12 måneder.

Selvom det endnu ikke er mere 48 timer siden, at hun blev formand, er planen klar. Alle skal føle sig som en del af foreningen.

Lærerstuderende: Grib ind overfor skemakaos nu!

"Derfor skal jeg bruge det næste halve år til at besøge alle læreruddannelserne. Det er vigtigt, at de studerende er bevidste om, hvad vi laver. Jeg håber også, at vi kan få opbygget en endnu stærkere lokal stemme, så vi kan blive bedre til at skabe lokale resultater", fortæller hun.

Vil drage på erfaringer fra to uddannelsessteder

Indtil nu har Jenny Maria Jørgensen som bestyrelsesmedlem i Lærerstuderende Landskreds repræsenteret de lærerstuderende på det nye Campus Carlsberg. Og hun har selv oplevet to forskellige uddannelsessteder, da hun havde sine to første år på den nu forhenværende uddannelse på Zahle.

"Jeg tror, det har givet mig meget, at jeg først har prøvet at gøre tingene på én måde. For derefter at blive slået sammen på det nye campus, både med læreruddannelsen Blaagaard/KDAS og med andre uddannelser med vidt forskellige traditioner. Uddannelserne gør ting mere forskelligt, end man skulle tro", siger hun og tilføjer:

"Og derfor kan vi lære meget af hinanden".

Campus Carlsberg har endelig løst skemakaos

Som ny formand har hun orlov fra studiet det næste år. Og hun ser meget frem til at sætte al energi ind på at forbedre uddannelsen.

"Jeg har altid været meget optaget af uddannelsespolitik, og jeg vil gerne gøre en forskel, og derfor vil jeg gerne stå i spidsen for at gøre læreruddannelsen bedre. Det bliver der meget mere tid til nu, hvor jeg skal arbejde med uddannelsespolitik på fuld tid".

Iværksætter undersøgelse af undervisningstimer

Hun er meget bekymret over de mange besparelser på uddannelsen, som hun flere steder ser har ført til mindre vejledning, feedback, færre undervisningstimer og større undervisningshold.

For at kortlægge betydningen af besparelserne, vil foreningen i løbet af året iværksætte en undersøgelse, der opgør det reelle antal undervisningstimer på uddannelsen.

De lærerstuderende vælger ny næstformand

"Vi får en opgørelse tal over, hvor mange times undervisning, de enkelte læreruddannelser forventer. Men vi ved ikke, hvor mange timer de reelt har, da aflysninger eksempelvis ikke opgøres. I den forbindelse vil vi også undersøge, om der er lavet om på undervisningsformen ved at gøre holdene markant større eller gøre dele af undervisningen netbaseret", fortæller hun.

Jenny Maria Jørgensen afløser Christian Dalby. Hvordan de studerende helt konkret vil mærke, at foreningen har fået ny formand, har hun umiddelbart svært ved at pege på.

"Jeg har som regel ikke knold i håret og er opvokset i Jylland, hvor Christian opvokset i Nordsjælland. Men ellers forventer jeg ikke, at de studerende vil mærke stor forskel. Vi kæmper jo for den samme sag", lyder vurderingen fra den nyvalgte formand.  

Anna Hjortkjær fortsætter som næstformand, da hun blev genvalgt uden modkandidater.