Pædagoger i skolen
0   5

Riisager: Pædagoger på tynd is i lektiecafeerne

Undervisningsministeren vil have bedre brug af pædagogernes faglighed – de skal for eksempel ikke stå alene med matematik i de store klasser. I morgen skal hun i samråd om pædagogernes rolle.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) var som undervisningsordfører stærkt kritisk over for den rolle, som pædagogerne med reformen fik i skolen. Og nu har hun også sagt noget om emnet som ministe. Til Politiken i weekenden fortæller hun, at pædagogerne ikke skal stå i en lektiecafe og "blive skubbet ud på tynd is". I stedet skal de bidrage på deres faglige hjemmebane.

"Hvis en pædagog står med en lektiecafé med for eksempel de store elever og skal hjælpe dem med matematiklektier. Det er ikke en rar situation at stå i, så det skal vi væk fra", siger hun til Politiken og fortsætter:

Artiklen fortsætter under banneret

"Og så skal vi gøre det klarere, hvad det er, pædagogerne kan bidrage med. En af de ting, som de kan bidrage med, kan være i forhold til at kvalificere bevægelse og i forhold til forældreinddragelse. Her forestiller jeg mig, at vi kigger på forældresamarbejdet, især i forhold til de elever, der har svært ved at følge med", siger hun til avisen og uddyber:

"Pædagoger skal bruges i skolen, hvor det giver mening, og derudover understøtte lærernes undervisning".

Åbent samråd i morgen

Merete Riisager skal i morgen klokken 14 i åbent samråd om netop dette emne. Hun er indkaldt af Socialdemokraternes undervisningsordfører Annette Lind. Der har stillet følgene tre samrådsspørgsmål:

"Ministeren bedes redegøre for, om ministeren fortsat mener, der var tale om 'en frygtelig fejltagelse' at tiltænke pædagogerne en rolle i folkeskolen i forbindelse med folkeskolereformen".

"Ministeren bedes redegøre for, om ministeren mener, at pædagoger kan bidrage til at styrke kvaliteten i folkeskolen eller om ministeren fortsat anser brugen af pædagoger for 'en katastrofe for fagligheden'".

"Ministeren bedes redegøre for, hvordan pædagoger i folkeskolen kan bidrage til at styrke elevernes læring og trivsel".

Det åbne samråd bliver sendt direkte på Folketings-tv, og Folkeskolen.dk dækker samrådet.

17/1 kl. 12:59: Samrådet i dag er aflyst, oplyser Folketinget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ