Arbejdstid
3   52

SF-forslag: Max. 25 ugentlige lektioner til lærere

God undervisning kræver tid til forberedelse. Derfor er vi nødt til at have et loft over lærernes undervisningstid på 25 ugentlige lektioner, siger Jacob Mark fra SF. Partiet foreslår også færre lektioner til nyuddannede det første år og en mentorordning.

Socialistisk Folkeparti er i gang med at dryppe en række forslag til ændringer i folkeskolen ud. Tidligere har partiet foreslået at sænke klassekvotienten til max 24 elever per klasse, og nu handler det om lærernes arbejdsvilkår og et undervisningsloft på 25 lektioner.

"Vi ønsker at skabe en bedre folkeskole med mere ro på, og det vi hører ude på skolerne er, at det fungerer bedst dér, hvor der er lokalaftaler og hvor lærerne har bedre tid til deres forberedelse. Det er vores indtryk, at lærerne mange steder er presset på forberedelsestiden og deres gennemsnitlige timetal stiger. Det er vi nødt til at gøre noget ved for at sikre kvaliteten i folkeskolen", siger Jacob Mark, der er SF's børne- og undervisningsordfører, til folkeskolen.dk

Artiklen fortsætter under banneret

Det handler om, at lærerne får bedre mulighed for at forberede sig og tid også til fælles forberedelse med andre lærere og pædagoger, mener han.

"Desuden hører vi, at det er svært at rekruttere lærere. Ikke fordi der ikke er nok ansøgere til læreruddannelsen, men problemet er, at lærerne ikke bliver i folkeskolen, når de er færdiguddannede. Derfor skal vi skabe nogle bedre arbejdsvilkår for dem".

SF's forslag handler derfor også om en reduktion i antallet af lektioner til nyuddannede det første år, de arbejder, og en fast mentorordning.

"Der er også en hurdle, når det gælder tid til lejrskoler - og det må man også se at få løst", mener Jacob Mark.

Pris: 750 millioner

Han nævner, at der fra Folketingets side må gives 750 millioner kroner til at sætte rammen for lærernes antal af lektioner.

"Der er en overenskomst, der bygger på Lov 409. Den lov er der jo stadig, så frem til næste overenskomst ønsker vi at give rammerne for at forhandle noget ordentligt på plads. Vi kan jo ikke blande os i, hvad parterne ender med at gøre, men der skal være nogle rammer for det. Disse penge er nødvendige".

Jacob Mark er spændt på, hvem der vil være med på SF's forslag men mener, at der er mulighed for bred enighed i Folketinget.

"Som jeg forstår det er Liberal Alliance imod Lov 409, og ministeren er fra LA. Flere partier - også de store partier - erkender, at det er svært at rekruttere lærere til folkeskolerne. Dette er ikke en del af folkeskoleforliget, så jeg håber, at vi kan få en bred enighed om vores forslag. Fordi det ville give noget ro".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ