Det hører absolut til sjældenheder, at løn bliver brugt som et parameter, når skole søger lærere. Men der er en særlig årsag til, at Fjordskolen Hedevang slår på "vellønnet job" i annoncens overskrift.

Specialskole reklamerer med vellønnet job for at trække lærere til

Skoler fremhæver yderst sjældent lønnen, når de søger lærere. Men det gør Fjordskolen Hedevang. Endda i jobannoncens overskrift. Skolen er udfordret af sin beliggenhed og gør derfor opmærksom på, at man får et tillæg for at undervise på en specialskole.

Publiceret
"Vi må gøre noget for at tiltrække ansøgere, og på en specialskole får man mere end en almindelig lærerløn, nemlig et tillæg på cirka 17.000 kroner om året", siger vicecenterleder Inge Glud.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Spændende og vellønnet job i Roskilde". Sådan lyder overskriften på den jobannonce, Fjordskolen Hedevang i Gundsømagle nord for domkirkebyen har slået op på lærerjob.dk. Specialskolen underviser normalt begavede elever med svære opmærksomhedsforstyrrelser, autisme og/eller ADHD og søger en lærer til fag som dansk, geografi, tysk og historie i overbygningen.

Beliggenheden gør det svært at tiltrække lærere

Det er yderst sjældent, at skoler slår på lønnen i stillingsannoncer. Redaktøren af folkeskolen.dk/specialpædagogik, som har været ansat på Folkeskolen i en årrække, kan ikke mindes, at løn har været et parameter i jobannoncer for lærere. Men der er en særlig grund til, at Fjordskolen Hedevang slår på lønnen.

"Vi har rigtig svært ved at rekruttere lærere til Gundsømagle. Hvis man skal med offentlig transport fra København, skal man tage toget til Roskilde og derefter en bus til Gundsømagle. Så vi må gøre noget for at tiltrække ansøgere, og på en specialskole får man mere end en almindelig lærerløn, nemlig et tillæg på cirka 17.000 kroner om året", siger vicecenterleder Inge Glud.

Hun bor selv i Brøndby Strand og bruger en halv times tid på køreturen i bil til Gundsømagle.

"Fra København tager det max 45 minutter, for man har den fordel, at man kører imod trafikken. Og det gælder begge veje", siger Inge Glud.

Som noget nyt prøver skolen også med åbent hus

Lærere på andre specialskoler får også tillægget på cirka 1.500 kroner om måneden, så de vil ikke kunne udvide lønningsposen ved at skifte til Fjordskolen Hedevang. I stedet håber Inge Glud at appellere til lærere i almenskoler og fra specialklasserækker.

Tillæg til speciallærere forsvinder med nyt forlig

Lærere på almenskoler fik tidligere et tillæg på 32,43 kroner for hver time, de underviste i en specialklasse, men dette tillæg blev afskaffet for nye speciallærere i 2015 i forbindelse med den øgede inklusion.

Som noget nyt prøver specialskolen i Gundsømagle også at holde åbent hus for potentielle ansøgere. Det har skolen ellers holdt sig fra, fordi det forstyrrer eleverne, når der kommer gæster. Men skolen har lagt rundvisningen sidst på dagen, når eleverne er taget hjem.

"Vi håber at få rigtig mange på besøg. Vores tillidsrepræsentant vil fortælle om vores fleksible rammer og fantastiske rum til forberedelse. Folk kan se vores faciliteter og gode faglokaler og høre om arbejdspladsen, selv om eleverne ikke er her", siger Inge Glud.

Erfaring med specialundervisning ikke et must

I jobannoncen skriver Fjordskolen Hedevang også, at "dygtiggørelse af personalet har høj prioritet, og vi tilbyder derfor løbende efteruddannelse og supervision".

"Sidste år prikkede vi nogle af vores pædagoger til at tage en læreruddannelse i håb om at kunne ansætte dem på et tidspunkt. Men de er endnu ikke færdiguddannet", siger Inge Glud.

Sidst skolen søgte en lærer, var der ti, som lagde billet ind, men flere af dem var ikke læreruddannet, så det endte med, at fire blev inviteret til samtale. Men inden skolen var færdig med samtalerne, havde tre fået job andre steder, og den fjerde sagde fra på grund af afstanden fra hjem til skole.

"Det vil være rart med 10-15 ansøgere, men det vigtigste er, at vi hører fra kvalificerede lærere. Ideelt set har de erfaring med specialundervisning, men det er ikke et must, for vi uddanner selv personalet. For et år siden ansatte vi en nyuddannet lærer i et vikariat, og hun var fantastisk. Desværre havde jeg ikke et fast job til hende på det tidspunkt, så hun rejste fra os", siger Inge Glud.

Stillingsopslaget skyldes elevtilgang

Når Inge Glud søger en ny lærer, skyldes det elevtilgang.

"Vi har en stor søgning af elever fra både Roskilde og omegnskommunerne. For et par år siden havde vi 65 elever, og nu er vi oppe på 91. Det er vores smertegrænse afhængig af klassetrin, men vi har faktisk venteliste", siger Inge Glud.

Du kan se stillingsopslaget vi dette link:

Læs mere

Stillingsopslaget fra FjordskolenHedevang