Debat
5   460

Odense går foran!

Odense har skåret mere end en fjerdedel (ja, du læste rigtigt: henad 300 mio. ud af 1,25 mia.) af budgettet på skoleområdet over de seneste fem-seks år. Kommuner sammenligner deres budgetter. Når Odense kan, så kan vi da også!

Så er der besparelser på vej i Odense igen, igen. Hvert år siden 2010 er der skåret ned. Ved de årlige budgetforhandlinger, og såmænd også i løbet af året.

Nu skal der skæres godt 70 mio. på børn- og ungeområdet. Knap 30 millioner af dem går fra skoleområdet. Se her: www.fyens.dk/odense/Foraeldre-Vi-beder-ikke-om-roede-loebere-og-guldbananer/artikel/2998111

Artiklen fortsætter under banneret

Fra forældreside har vi gjort alt hvad vi kunne, for at fortælle politikerne hvor dårlige nedskæringer er. Vi har skrevet en kvalitetsrapport (er vedhæftet), holdt møder med politikerne, demonstreret, holdt debatarrangementer. Men enten er politikerne ikke blevet klogere, eller også ... hvad? Er de ligeglade? Eller vil de faktisk gøre noget ved årsagerne til at de "bliver nødt til" at skære ned? Hvor står KL i denne sag? Elsker de også nedskæringer på velfærden?

Fogh fandt på et genialt instrument til at afmontere velfærdssamfundet med: Skattestoppet (se kronik i Politiken forleden: politiken.dk/debat/kroniken/ECE3207488/anders-fogh-er-min-generations-anker-joergensen/).

Løkke har fundet et næsten smartere: Omprioriteringsbidraget. Utroligt så stille der har været om det.

Hvad skal vi gøre? Det sker i Odense nu, men bare rolig, det kommer snart til en kommune nær dig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ