Skolepolitik (Christiansborg)
0   427

DF stemmer imod særlov for flygtningebørn

Dansk Folkeparti støtter ikke lovforslaget om særlige undervisningstilbud til flygtningebørn uden for folkeksolen. Dermed er regeringen afhængig af støtte fra Socialdemokratiet.

Regeringens aftale med Kommunernes Landsforening om en særordning for flygtningebørn, hvor kommunerne ikke skal leve op til kravene for klasseloft, timetal eller lærerkvalifikationer, bliver ikke stemt igennem af Dansk Folkeparti.

Fakta: Særlige undervisningstilbud

- Mulighed for etablering af særligt undervisningstilbud: Kommunerne får mulighed for at etablere et særligt undervisningstilbud som alternativ til modtagelsesklasser. Ordningen indebærer, at kommunerne ikke skal leve op til krav om klasseloft, timetal, lærerkvalifikationer mv. Undervisningen skal stå mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Kommunalbestyrelsen skal opstille mål og rammer for undervisningstilbuddet, herunder om opfølgning på elevernes læring.

Kilde: Topartsaftalen mellem KL og regeringen.

"Vi stemmer ikke for", siger Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen til folkeskolen.dk - han forklarer, at det er et dårligt forslag, også hvis man går ind for integration: "fordi børnene er dårligere rustet, når de kommer ud i klasserne".

Artiklen fortsætter under banneret

"Hvis man er imod integration, som vi er, så får de jo ikke de kompetencer, de skal have, og så skal de hjem igen. Ligegyldigt om man er for eller imod integration, så er det et dårligt forslag", siger Alex Ahrendtsen. Der mener, at forslaget vil underminere det, som findes i forvejen.

"Folkeskolen og lærerne kæmper i forvejen med inklusion, færre forberedelsestimer og en ny folkeskolereform. Og så ville de også skulle håndtere flygtningebørn, der har fået en dårligere danskundervisning end hidtil, hvis de har været igennem den her særordning", siger Alex Ahrendtsen.

Billigere ordning

Dansk Folkeparti så hellere, at flygtningebørn får modtageundervisning på asylcentrene betalt af staten. Alex Ahrendtsen mener, at forslaget handler om at lave billigere ordninger for flygtningebørnene:

"Det er ærgerligt, at hverken regeringen eller KL vil indrømme, at det er det, det handler om. Regeringen har indirekte indrømmet det ved at sige, at der kommer 40 gange så mange flygtninge som normalt, derfor kan kommunerne ikke håndtere det. Men de tørrer det af på kommunerne, selvom det er statens og regeringens ansvar. Fordi det er regeringen, der lukker dem ind, det er regeringen, der ikke vil lave grænsekontrol og dermed sende dem tilbage til Tyskland, eller der hvor de kommer fra. Og så oprette lejre i nærområderne", siger Alex Ahrendtsen. Han peger på, at særordningen vil få konsekvenser for de elever, som allerede er i folkeskolen:

"I sidste ende er det den enkelte danske elev, der vil blive forfordelt. En lærer, der skal modtage en sådan elev (efter eleven har gået på særordningen - red.) bliver nødt til at indrette sig - og i sidste ende vil det gå ud over den enkelte danske elev, og det vil vi ikke stemme for", siger Alex Ahrendtsen. Han har hæftet sig ved, at der ikke er noget krav om undervisningsefaring i særtilbuddene:

"Lovforslaget giver mulighed for at lade alle mulige personer undervise. Det er mystisk, at de, der har størst behov for uddannet arbejdskraft, ikke får det. Kommunerne skal sikre pædagogisk faglighed, men i realiteten har de åbnet op for hvad som helst", siger Alex Ahrendtsen.

Han tror dog ikke, at den manglende støtte fra Dansk Folkeparti vil føre til, at lovforslaget falder:

"Så vidt jeg er orienteret vil Socialdemokraterne ikke stemme imod - det er regeringens faste støtteparti. De svigter folkeskolen, lærerne, eleverne og for så vidt også asylansøgerne", siger Alex Ahrendtsen.

Folkeskolen.dk arbejder på en kommentar fra Socialdemokraterne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
929 andre er allerede tilmeldt